Gépészet
Gépészet

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Agrofórum Online

Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kiállítási centrumának vezérigazgatója örömét fejezte ki a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes megszervezéséért. Megtiszteltetés, hogy mindehhez a helyet ők biztosíthatják, így – a NAK és a MEGFOSZ szervezésében – az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye Mezőhegyesen, szeptember 20-21-én nyitja meg kaput a látogatók előtt.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a sajtó képviselőinek elmondta, milyen előzmények nyomán vágtak bele idén a szervezésbe. Alapvetően a tavalyi évben, az első alkalommal megszervezett szántóföldi napokkor olyan impulzusok érték őket, amik szerint nem kellett sokat gondolkodni, van-e értelme megszervezni egy második hasonló rendezvényt.

Az elsőnél valóban nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen olyan agrárgép-show létrehozására vállalkoztak, ami eddig Magyarországon példa értékűnek számított. Azt érzékelték, sikerült jól megragadniuk az igényt, amit a gazdálkodók egy ilyen programtól elvártak, hiszen a 39 hektáros rendezvény az eredeti elképzeléseket felülmúlóan telt meg látogatókkal. A 2 napos eseménnyel nem egy családokat megcélzó programot szerveztek, hanem egy tisztán gazdálkodóknak szóló, kizárólag szakmai tartalommal megtöltött rendezvényt hívtak életre a szervezők.

Ahogyan a tavalyi évben, úgy az idén is a hétköznapokat preferálták a rendezvény időpontjának kiválasztásakor, s szintén ingyenesen látogatható programot kínálnak az érdeklődőknek.

42 hektáron várják a szakmai közönséget szeptember 20-21-ig.

Ez a két nap az ország legnagyobb álló és mozgógépes bemutatója lesz. Úgy gondolják, kiváló alkalom és tájékozódási helyszín lesz mindazoknak, akik a jövőbeni gazdaságfejlődés irányában felelős döntéseket kívánnak hozni. Naprakész információkkal várják a látogatókat. Nem csak a telepi bemutatók lesznek érdekesek, hanem elméleti és gyakorlati bemutatók egyaránt színesítik a 2 napos eseményt.

A gépbemutatók mellett a növénytermesztés már a tavalyi évben is része volt a show-nak. Így az idén szintén mikro- és demóparcellákon mutatják be azokat a termesztéstechnológiai újdonságokat, amikről úgy gondolják érdekesek lehetnek a termelők számára (mint például a nemesítési és kutatási eredmények).

A szabadtéri terület mellett egy 2000 négyzetméteres fedett sátor szolgál a szakmai előadások és további színes programok helyszínéül. Alapvetően agrárgazdasági aktualitások, gabonapiaci lehetőségek, precíziós gazdálkodás, termesztéstechnológia témakörében lesznek értékes előadások.

A szervezők feltett szándéka a gazdálkodók eredményességének segítése, szakmai tudásuk növelése, döntési megalapozottságuk megkönnyítése, amihez kézzel fogható formában mutatják be a legmodernebb megoldásokat, technikákat, technológiákat.

A MEGFOSZ közreműködésével az idei évi rendezvényen kiemelt szerep jut a betakarításnak. Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing bizottságának elnöke tájékoztatójában elmondta, az ország legszínesebb gépbemutatóját kínálják a Mezőhegyesre látogatóknak. Egy olyan kiszámíthatatlan időjárás mellett, ahol mindössze néhány nap áll rendelkezésre a munkálatok elvégzéséhez, nagy segítség, ha ezen a programon a legmodernebb, leghatékonyabb technikákkal ismerkedhetnek meg a gazdák. Az idei NAK show-n bár a betakarításé lesz a főszerep, amellett más területek gépei és eszközei is felvonulnak.

A gépeket gyakorlatban van lehetőség kipróbálni. Bíznak abban, egyre több fiatallal tudják a szakmát megszerettetni, és segíteni őket a pályaválasztási döntésben.

Ha elmaradt az őszi szántás, vásárolj egy talajlazítót (+VIDEÓ)

A Moro-Aratri Spider talajlazító tavasszal 60 hektáron bizonyított, az elmaradt őszi szántás ellenére kiváló magágy készült minden területen. Pedig a Nógrád megyei talaj nem éppen a könnyű művelhetőségéről híres.

Gépészet Videó

Egyenletes munkavégzés, precíz beállítás – Bednar gépek a Gergely Farmon

A megbízhatóság és a nagy teljesítmény mindennél fontosabb a Gergely Farmon, így a gépvásárlások is ennek tudatában történnek.

Gyomirtás automatikusan, minimális herbiciddel - Bemutatkozik az ecoRobotix pont-permetező robot

A svájci start-up cég olyan pont-permetező robotot fejlesztett ki, amivel a gazdálkodók herbicidköltségei jelentősen csökkenthetők.

Digitális erdőgazdálkodás? Ma már nem csak egy fogalom!

Bemutatták az erdőgazdálkodók számára létrehozott LogBuch alkalmazást, az első elektronikus injektoros motorfűrészt, az MS500i-t és a Smart Connector érzékelőt is.

Szakmai konferenciák a II. Nak Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-n Mezőhegyesen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyest. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállítása keretében több szakmai konferenciát, fórumot is szerveznek.

2018. szeptember 7. 08:08