Házikert
Házikert

Ez a világ legnagyobb virágoskertje

Ez a világ legnagyobb virágoskertje

Agrofórum Online

A világ legnagyobb virágoskertje 72 ezer négyzetméter nagyságú, ami azt jelenti, hogy képzeletben 10 focipálya is elférne rajta.

Itt található a világ legnagyobb szobor formájú virág-kompozíciója is, amely – közel 500 ezer virágból – egy valódi nagyságú repülőt formáz.

De vannak itt táncosnőket, királylányokat, várkastélyokat, vadállatokat és még számtalan elképesztő formát öltő virág-szobrok, amelyek a kertben dolgozó 400 kertész keze munkájának köszönhetően ejtik ámulatba a nagyérdeműt, akik a világ minden tájáról érkeznek ide, hogy megcsodálják ezt az elképesztő kertet.

Hol is lehetne máshol hát a Miracle Garden, mint Dubajban, ahol az álmok határa a csillagos ég?

Miracle Garden

A TikTok e heti legsikeresebb növényes videója méltán fókuszál erre a meseszép kertre, amely mára Dubai egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságává vált. A kert 2013-ban nyitotta meg kapuit, és azóta egyre csak gyarapodik.

Mára több mint 150 millió virág és növény borítja a park különböző részeit, amelyeket egytől-egyig különleges formákba rendeznek. A „csodakert” évente változó tematikájú kiállításokkal várja az érdeklődőket, amelyek izgalmasabbá teszik a látogatást.

A világ legnagyobb virágoskertjéről szóló TikTok videót itt tekintheti meg: KATTINTSON!

Persze, felmerül az emberben a kérdés, hogy bírja ki ez a sok csodás növény a térségben uralkodó perzselő napot és hőséget? Nos, a Csodák kertjében egyedi öntöző-, klíma- és árnyékolórendszer gondoskodik arról, hogy a virágok frissek és üdék maradjanak – no és a látogatók se kapjanak hőgutát.

Végezetül egy bővebb videós összefoglaló a kertről: KATTINTSON!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Áprilisi növényvédelmi teendők a kertekben

2024. április 22. 05:40

Az idei év meteorológiai meglepetései miatt meglehetősen sok kártevő és kórokozó a vártnál erőteljesebben, illetve a megszokottnál korábban jelent meg. Lássuk, milyen növényvédelmi teendőink lehetnek áprilisban!

Korai nyár, majd ismét hidegfront? Így készítsük fel kertünket a stabil felmelegedésre

2024. április 19. 11:10

A változékony időjárás lehetőséget teremt számunkra a kert gondozására és előkészítésére is a következő melegebb időszakra.

14 érdekesség a nefelejcsről

2024. április 19. 10:10

A nefelejcs a maga ártatlan, kék, apró szirmaival a rusztikus kertek kötelező virága. De tudta-e, hogy e bájos kis virág mérgező, vagy azt, hogy lehet akár rózsaszín vagy fehér is?

A talajminőséget és termékenységet javító talajművelési technikák

2024. április 18. 15:10

A megfelelő talajművelési technikák alkalmazása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a talaj optimális állapotban legyen a növények számára, és hosszú távon fenntartható legyen a termelés.

7 milliárd svéd korona rekord forgalmat ért el a Väderstad 2023-ban

2024. január 31. 09:10

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata a 2023-as pénzügyi évben újabb rekord árbevételt ért el, 7 milliárd svéd koronát (610 millió euró).

Rekord búzatermés a Brexit árnyékában

2019. október 20. 06:47

Becslések szerint az idei brit búzatermés 16,19 millió tonnára növekszik az előző szezon 13,56 millió tonnájával szemben.

Percenként fél hektáros teljesítmény: újra él a Big Bud óriástraktor

2023. július 13. 09:10

A Big Bud erőgépeket látásból alighanem a legtöbb magyar gazda ismeri. Ezeket a monstrumokat szívesen nevezik a világ legnagyobb traktorainak, alighanem jogosan, hiszen erre a fizikai méreteik mellett a teljesítményük is feljogosítja őket.

250 hektárt fel lehet szántani egy nap alatt? Ez már két évtizede sem okozott gondot

2023. július 16. 07:40

A szántást ma már sokan tartják korszerűtlen munkaműveletnek, két-három évtizede azonban még rangot jelentett az erő- és munkagépgyártóknak Guinness-rekordot dönteni ezen a téren. Az ezredforduló környékén sem jelentett már gondot 24 óra alatt bő 250 hektárnyi földet átforgatni.