Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel – A Precíziós Agrártájolón jártunk

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel – A Precíziós Agrártájolón jártunk

Agrofórum Online

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mely pH sávban a legaktívabbak a hasznos talajlakók? Eláruljuk! - Calmit meszezés a talajokért

2023. február 5. 09:24

A Calmit Hungária Kft. mezőgazdasági üzletága talajjavító mésztermékek értékesítésével, valamint talajjavítási szaktanácsadással foglalkozik.

Facéliatermesztés vadvédelmi szegéllyel, méhekkel, biodiverzitással

2021. július 14. 09:42

„Én mezőgazdasági vállalkozó vagyok és mellette vadász is. A Kesző és környéke Vadásztársaság tagjaként fontosnak tartom a környezetünk védelmét. Ezért is foglalkozok az apróvad megóvásával, a biodiverzitás növelésével. Én magam is tapasztalom, hogy egyre kevesebb a bogár, egyre kevesebb a méh, a facélia azonban vonzza a rovarokat, amivel így táplálékot tudok biztosítani az apróvad számára. A fácán, a mezei nyúl, de az őz védelmét is szolgálja, ha van elég táplálék és búvóhely a területen, ezért ezt a szempontot is figyelembe veszem a gazdálkodás során”

Műfenyőt vagy igazit? - Így készül a karácsonyfa

2020. december 21. 10:43

Csodálatos képet festett december elején a havas táj Zala megyében, ahol már javában tart a karácsonyfának való fenyők kitermelése az ültetvényekből. Ahogy számos településen, úgy például Surdon is rengeteg család foglalkozik a dísznövény-termesztés ezen különleges ágával, de a Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészeténél is komoly hagyományai vannak a karácsonyfa-telep fenntartható, környezettudatos kezelésének.

Induló gazdának segít a műtrágya - Nyereményjáték

2020. május 20. 07:59

A Borealis L.A.T. Kft. által felajánlott 3 tonna koncentrált, minden növénykultúrában hatékony nitrogén műtrágyát a húsmarhatenyésztéssel foglalkozó Hortobágy Faluvéghalmi Kft. nyerte meg.

Őszi árpa szemle Sipos gazdával - Hogyan teleltek a gabonák?

2021. március 18. 15:21

A tél vége felé a szántókat járva csúnyán lesárgult árpatáblákat, foltos búzákat láthatunk. Ennek okait kerestük Sipos Gazdával és végigvettük a következő hetek teendőit a termelők számára.

Bio palántanevelés - minden, amit tudni kell

2021. május 31. 09:50

Sok kihívást tartogat, nagy odafigyelést, és rengeteg apró trükköt igényel a palántanevelés egy ökológiai szemléletű kertészetben. A Zsámboki Biogazdaságban 2,5 hektáron, azon belül pedig 2000 négyzetméteren zajlik a termesztés, Matthew Hayes 2010 óta gyűjtheti itt a saját tapasztalatokat, és minden évben kísérletezik is valamin. Magyar feleségével majdnem 30 éve ismerkedett meg Angliában, és végül, álmának valóra váltsása érdekében, hogy saját gazdasága legyen, a Pest megyei településre költözött.

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

05:08

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

2019. augusztus 28. 10:36

Augusztus 2-án Farmet és Lemken talajművelő eszközök lepték el a Fejér megyei Lajoskomárom határát, ahol az Andest-2005 Bt. tartotta meg immáron hagyományos, nagyszabású szántóföldi gépbemutatóját. A rendezvényen a két márka legújabb fejlesztéseivel ismerkedhettek meg a gazdálkodók.