Ezért ne égessük el metszés után a leander részeit!

2024. október 5. 16:10

Már kis mennyiségben is mérgező lehet, egy felnőttnél akár egy-két levél elfogyasztása is súlyos tüneteket, szívritmuszavart, hányást, hasmenést, szédülést és légzési problémákat okozhat.

Jót tesz a sör a fikusznak?

2024. október 5. 10:10

Magyarországon a legtöbb családnál találunk legalább egy szobafikuszt (Ficus elastica), sőt, az óvodákban, iskolákban, állami intézményekben és uszodákban is.

Térhatárolás biodiverz módon

2024. október 5. 05:40

A vegyes sövénynek rengeteg előnye van, és ez nem csak a biodiverzitás, vagy más néven a biológiai sokféleség. Lássuk milyen előnyökre számíthatunk!

Őrült mínuszban a mezőgazdasági pótkocsik magyar piaca

2024. október 4. 16:10

A két évvel ezelőttihez képest 58 százalékos a mínusz. Az első 9 hónap mindegyike csökkenést hozott az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Kevésbé ismert, és még ritkábban fogyasztott zöldborsófajta: a cukorborsó termesztése

2024. október 4. 13:10

A cukorborsó termesztését azoknak a kerttulajdonosoknak a figyelmébe ajánljuk, akik szeretnek kísérletezni, és újdonságokat kipróbálni.

Hogyan védekezzünk a kártevők ellen a lakásban?

2024. október 4. 05:40

Miért különösen fontos ez a téma? Mert szobában sokszor nem használhatunk olyan vegyszereket, amik a kertben működnek.

A fuzárium nem játék

2024. október 3. 15:40

A fuzáriumfajok jelenléte jelentős gondot okoz különböző haszonnövényeink esetében. Nincsen ez másképp a kukoricánál sem.

A tuja őszi gondozása: ne mulasszuk el az öntözést sem!

2024. október 3. 14:40

Az őszi időszakban a tujákat alaposan meg kell öntözni, hogy elegendő nedvességet raktározzanak el a gyökerek.

Gerinces kártevők a gyümölcstermesztésben, III. rész

2024. október 3. 11:10

„Veszélyes” hazai nagyvadak az Európai dámvad (Dama dama), az őz (Capreolus capreolus) és a gímszarvas (Cervus elaphus).

Hamarosan szedhető a csipkebogyó: így tárolhatjuk be télire

2024. október 3. 05:40

A dér által megcsípett csipkebogyó elkezd megpuhulni és könnyebb is lesz feldolgozni, akár gyógyteának, akár lekvárnak használnánk fel.