Franc&Franc 2023 Fórum

Franc&Franc 2023 Fórum

Agrofórum Online

2023-ban immár nyolcadik alkalommal szervezzük meg a legmeghatározóbb szakmai, és közönségrendezvényünket, a FRANC & FRANC-t, ahol az idei évben a „mediterrán életérzést”, Villány mellett Toszkánát helyezzük fókuszba.

November 24.: Franc&Franc Nemzetközi Fórum

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor elsőként a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

2023-ban immár nyolcadik alkalommal szervezzük meg a legmeghatározóbb szakmai, és közönségrendezvényünket, a FRANC & FRANC-t, ahol az idei évben a „mediterrán életérzést”, Villány mellett Toszkánát helyezzük fókuszba.

Az VIII. FRANC & FRANC Fórum 2023. november 24-én, pénteken 9.30 órától kerül megrendezésre, melynek a villányi Bock Pince konferenciaterme ad otthont. (7773 Villány, Batthyány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg classicus, premium és super premium kategóriában elérhető Villányi Francokat, de izgalmas toszkán borok is bemutatásra kerülnek Peter McCombie MW előadásában.

A borok gasztronómiában betöltött szerepét hangsúlyozva Gianni Annoni a Pomo D’Oro Étterem tulajdonosa a „dél ízeit” mutatja be toszkán és villányi falatkákkal, hozzájuk társított borokkal. Mediterrán olajokkal is találkozhatunk majd a „toszkán-villány” vezérmotívum keretében, Stefano Dini szakértő előadásában.

További információért és részletes programért KATTINTSON IDE!

Időpont
2023. november 24.
Villány/ Villányi Borvidék (7773 Villány, Batthyány Lajos u. 15.)

Pápai Expo és Agrárpiknik

Május 10-11-én rendezik meg a Pápai Expo és Agrárpikniket. A nagyszabású esemény főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kétnapos eseményen edukációs és pályaorientációs témákkal, szakmai és szórakoztató programokkal, valamint termelői piaccal is találkozhatnak a látogatók.

Időpont

2024. május 10. – 11.

Helyszín

Pápa, Várkert utca 4, 8500
Pápai Expo és Agrárpiknik / NAK

XII. Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó

2012-ben alakult a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör, a Dutrát kedvelő és üzemeltető emberek közössége. Minden évben - hagyományosan - a pünkösdi hétvégén tartják háromnapos rendezvényüket, a Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozót.

Időpont

2024. május 17. – 19.

Helyszín

Kiskőrös, Dózsa György út 38.
Kiskőrösi Dutra Baráti Kör

Tokaji Bornapok 2024

2024. május 31. – június 2. között rendezik meg a Tokaji Bornapokat.

Időpont

2024. május 31. – 2024 június 2.

Helyszín

Tokaj, Kossuth Tér
Tokaj/ Tokaji Kulturális Központ

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow 2024

2024 júniusában ismét NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow!

Időpont

2024. június 5. – 6.

Helyszín

Nagysismánd 1, Mezőfalva, 2422
Mezőfalva/ NAK