Mákvetés a bácsborsódi Hungarobiomed Kft.-nél

Agrofórum Online

Az időjárásnak köszönhetően rendkívül korán a földbe kerültek a mák vetőmagok, március első hetére vélhetően az ország egész területén végeznek a munkával a gazdálkodók. 2019-ben várhatóan 4500-5000 hektáron láthatunk majd ipari mákot, ám a terv az, hogy néhány éven belül mindez a duplájára nőjön. A bácsborsódi Hungarobiomed Kft. ennek érdekében fogja össze a gazdálkodókat, fejleszti feldolgozókapacitását, és saját területén is több száz hektáron termeszt mákot, amit élelmezési és ipari célra értékesít.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Minőségi traktor? Kiváló szervizszolgáltatás? Itt a megoldás!

2020. december 31. 08:26

A Két-KATA Kft. telephely bemutató sorozatának 4., utolsó epizódjában szerepel a telephely bemutatása, az ügyfél vélemények, a cég története és külföldi kapcsolataik tapasztalatai, így aki eddig lemaradt volna bármelyik epizódról, itt egészben megtekintheti.

Okosmarhák Várvölgyön - Szenzorok a legelőre alapozott húsmarhatartáshoz

2022. június 1. 19:21

A mezőgazdasági digitalizációja napjainkban már nemcsak elkezdődött, de javában tart is. Nincs ez másként az állattenyésztés területén, ahol számos szenzort, adatfeldolgozó szoftvert és egyéb modern megoldásokat alkalmaznak a gazdálkodók - például a tejelő tehenészetekben.

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

04:08

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

2017. október 8. 21:08

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Jelentősen növelték a repce termésátlagát a rémi Görhöny Kft.-nél

2022. május 2. 08:58

Áprilisban, még a repce virágzása előtt megindult a permetezőgép a rémi Görhöny Kft. területein, hiszen 2022-ben is az FMC Avaunt rovarölő szerével védekeznek a repce-fénybogarak ellen, amihez már harmadik éve RhizoMagic-et is kevernek. A növénykondicionáló készítmény az 1200 hektár szántóföldet művelő, Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál mostanra a repcetechnológia alapvető, szerves része lett.

Savanyú a szeder?

02:45

Savanyú a szeder?

2024. július 22. 15:45

Ehetetlenül savanyú, és egyenetlenül érő, színeződő szedertermés? Mi lehet az oka? A szeder gubacsatka elleni védekezésről a gyümölcsérésnél már lekéstünk, azonban vannak jó tanácsok a megelőzésre. A pontos időzítés nagyon fontos!

#traktorporn Lamborghini

2018. október 26. 06:57

Amikor jobban élvezed a traktorozást, mint bármi mást... Lamborghini Spire-F, Spire és Spark traktorok egy extrém videóban az Auditker Kft.-től.

Elkezdődött a hazai szamócaszezon - jön a szabadföldi is!

2020. április 28. 11:48

A szamóca a legkorábban érő, Magyarországon is termesztett gyümölcs. Fóliás termesztési körülmények között már akár április elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll, a hazai termesztés főszezonja azonban május elejétől június közepéig tart.