Magyarok Érdi Vására

Magyarok Érdi Vására

Agrofórum Online

A Magyarok Érdi Vására egyre növekvő népszerűségnek örvend mind a kézművesek, fellépők, mind pedig a lakosság körében. A következő eseményre 2019. december 14-én a Főtérén várják az érdeklődőket.

A Magyarok Érdi Vására szervezőinek célja a hazai termelők, kézművesek, kisiparosok és vásárlók közvetlen kapcsolatának kiépítése és életben tartása. A régi idők vásári hagyományának felélesztése. A minőségi magyar termékek becsületének visszaállítása.

A kézműveseket, termelőket, kisiparosokat felvonultató találkozó időközben kulturális rendezvénnyé fejlődött. A magyar hagyomány és kultúra bemutatása már nemcsak a kézműves portékákban jelenik meg, hanem érdi, – és Érd környéki – amatőr és profi együttesek, népzenészek, néptáncosok, iskolák, óvodák művészeti csoportjainak színvonalas előadásaiban is.

A vásár időpontja: 2019. december 14.
Helyszíne: Érd, Főtér
Érkezés, kipakolás: 5.00-7.00 óráig.
Vásárbontás a szervezők által megadott időpontban.

Fontos! A vásárteret 20.00 óráig el kell hagyni!

Jelentkezés a Magyarok Érdi Vásárába:

A Magyarok Érdi Vására évente négy alkalommal – márciusban, májusban, októberben és decemberben – várja azon kézművesek, termelők jelentkezését, akik a vásár szellemiségéhez méltó termékkörrel rendelkeznek.

A vásárba való jelentkezés elbírálásánál előnyt élveznek azok a kézművesek, akik saját maguk készítik termékeiket, akik hagyományos népi technikákkal (fafaragás, kovácsolás, szövés, fonás, nemezelés, korongozás, bőrművesség stb.), valamint a magyar díszítőelemek felhasználásával készítik termékeiket, akik kihaló félben lévő mesterségek képviselői, akik mesterség bemutatót is tartanak.

A vásár szervezői támogatják az újszerű tevékenységek megjelenését is, amennyiben azok kivitelezésben, megjelenésben méltók a magyar kézműves hagyományokhoz.

A jelentkezés feltételei:

A vásárra való jelentkezés kizárólag e-mailben történik a magervasar@gmail.com címen.

Kérjük, csatoltan küldjenek képeket az árusítani kívánt termékekről, illetve lehet honlap vagy Facebook oldal elérhetőség is!

A vásáros a jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával tudomásul veszi a Vásárrendben foglaltakat!

Minden vásár előtt két héttel az adott vásárra lezárul a jelentkezés.

Forrás: Éltető Értékeink Egyesület.

 

Időpont
2019. december 14.
Magyarok Érdi Vására (2035 Érd, Főtér, Alsó u. 1.)

V. ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia

Az esemény fő célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban érintett valamennyi szereplő számára megjelenési, találkozási alkalmat kínáljon.

Időpont

2024. szeptember 12. – 13.

Helyszín

Kendereskert, Hajdúnánás
NAK

Szarvasbőgés-túrák a Pilisi Parkerdőben

Idén sem maradnak el a Pilisi Parkerdő szarvasbőgés-túrái: új helyszínekkel és elektromos buszos programokkal bővül a kínálat.

Időpont

2024. szeptember 9. – 19.

Helyszín

Pilisi Parkerdő Zrt., Budapest, Budakeszi út 91, 1021
Pilisi Parkerdő

Ónodi vásár 2024 – Országos állat- és kirakodóvásár 

Minden hónap első csütörtökén országos állat- és kirakodóvásár kerül megrendezésre a településen, sok ezres vásározó részvételével 6 és 13 óra között.

Időpont

2024. október 3.

Helyszín

3551 Ónod , Vásártér (47.996475 x 20.919897)
Ónod/ Ónod Község

27. Csabai Kolbászfesztivál

A Csabai Kolbászfesztivál 2024. október 24-27. között kerül megrendezésre Békéscsabán, ahol az ország legfinomabb kolbászaival, koncertekkel, gyerekprogramokkal, disznóvágás bemutatóval és még sok meglepetéssel várják a látogatókat Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvényén!

Időpont

2024. október 24. – 27.

Helyszín

Békéscsaba
Békéscsaba/Csabai Rendezvényszervező Kft.