COVID-Agrár
COVID-Agrár

Újabb agrárcégekhez érkeztek honvédelmi irányító törzsek

Újabb agrárcégekhez érkeztek honvédelmi irányító törzsek

MTI

Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek a lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken

Kecskemét, 2020. április 17. Kovács János (k), a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetõ igazgatója és Bús Gábor (b) mérnök ezredes, a Honvédelmi Irányító Törzs tagja megtekinti a cég csomagoló üzemét 2020. április 17-én. A honvédelmi irányító törzsek a lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében végzik munkájukat.
MTI/Ujvári Sándor

Közleményük szerint ezen a héten tizeneggyel nőtt azon vállalatok száma, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik a zavartalan és biztonságos működést. Így már összesen 104 vállalat működését segítik honvédelmi irányító törzsek.
Kiemelték: a honvédelmi irányító törzsek továbbra sem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát.

„Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy gördülékeny és sikeres az együttműködés az irányító törzsek és az eddig bevont cégek között”

– fogalmazott közleményében a HM.

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői. A listán szerepel, a SCHOTT Hungary Gyógyszeripari Üvegtermék Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság, a MASTER GOOD Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft., a Júlia-Malom Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, a Gyermelyi Holding Zrt., a Hungary – Meat Élelmiszeripari Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft., a KALL Ingredients Kereskedelmi Kft., a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt., a Pannonia Bio Zrt. és a Kartonpack Dobozipari Nyrt. – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor március 13-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében több akciócsoportot hoz létre. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport,amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Bajban a német gazdálkodók a koronavírus miatt

2021. június 18. 05:02

A koronavírus okozta válság hatalmas következményekkel jár a gazdálkodók számára.

Jelentős profit csökkenésére számít a sörgyártó Anheuser-Busch

2020. február 28. 12:02

A vállalat becslése szerint január-februárban Kínában 285 millió dolláros bevételkiesést okozott a járvány, az EBITDA-t pedig 170 millió dollárral csökkentette.

A koronavírus miatti pánikvásárlások kedveznek a búza piacának

2020. március 21. 12:54

Az Egyesült Államokban a szójabab 2,3 százalékkal, a búza pedig 1 százalékkal drágult, de közben a kukorica ára 0,7 százalékkal csökkent. Párizsban a malmi búza és a kukorica befektetői örülhettek, ám a repce és a takarmánybúza kereskedésében az eladók voltak fölényben pénteken.

A gyorséttermek a túlélésen dolgoznak

2020. március 26. 16:02

A bérleti és a franchise díjak halasztásával akarnak segíteni a gyorséttermek az egyes egységeknek.