Címke: Corteva

Corteva

Agrárhírek / Növénytermesztés

Új portfóliót kínál a Corteva 2024-re

2023. december 23.

A Corteva Agriscience idén december elején tartotta meg online Média Klub eseményét, mely során Sergii Kharin, a Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója, valamint Maria Cîrjă, a vállalat magyarországi, romániai és moldovai marketing vezetője tartott beszámolót. Az ügyvezető kitért a 2023-as évet érintő magyarországi vetőmag és növényvédelmi piaci helyzetre.

Szakcikkek / Gyomirtás

Új hatóanyagokkal a parlagfű elleni harcban

2022. szeptember 3.

A pollen allergia a szezonális légúti allergiás megbetegedések leggyakoribb formája.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Corteva sikerek az AGROmashExpo-n

2022. február 7.

A Corteva Agriscience innovatív termékei elsöprő sikert arattak az év első nagy agrártalálkozóján az AGROmashEXPO-n. A vállalat prémium oklevelet kapott a ViballaTM gyomírtószer termékéért a Nemzetközi Termékfejlesztési díj Input kategóriában. A Gabonatermelők Országos Szövetsége által rendezett Szántóföldi Szakmai Napok keretén belül a kukorica posztregisztrációs ajánlati fajtakísérletekben a Pioneer® P8834 hibridkukoricája elnyerte az első helyezést a kukorica szemtermés eredmény kategóriában, az igen korai éréscsoportban.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az innováció kínálja a megoldást a fenntartható gazdálkodásra a jövőben

2022. január 30.

Fontos, hogy a fenntarthatóság támogassa a termelékenységet, tehát a cél továbbra is egészséges élelmiszert előállítani fenntartható módon, közben profitot termelve a gazdálkodóknak.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Csökkent az agrárcégek tőzsdei árfolyama az elmúlt hónapban

2021. december 5.

Tizennyolc vállalat részvényeinek az árfolyama csökkent a vizsgált huszonöt, agráriumhoz kötődő cég közül a saját devizában nézett tőzsdei árfolyammozgás alapján az elmúlt hónapban.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Jó szezont zárt a Corteva Agriscience szarvasi vetőmagüzeme

2021. december 2.

A Corteva Agriscience magyarországi vetőmagtermelése 200 partnert is meghaladó termelői körben történik, mindezt 400-450 táblán megvalósítva.

Agrárhírek / Agrárközélet

24 női gazdálkodó tanul üzleti és mezőgazdasági ismereteket a TalentA-2021 magyarországi programjában

2021. november 24.

Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló „TalentA Magyarorország-2021 oktatási és támogatási program”, amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére.

Agrárhírek / Agrárközélet

A Corteva kinevezte Chuck Margot vezérigazgatójává

2021. november 7.

A Corteva, Inc. („Corteva”) (NYSE: CTVA) igazgatósága ma bejelentette, hogy 2021. november 1-ei hatállyal kinevezte Chuck Magrot az igazgatótanács tagjává és a vállalat új vezérigazgatójává Chuck Magro ezelőtt a Nutrien vezérigazgatójaként dolgozott, így széleskörű tapasztalattal rendelkezik a globális mezőgazdasági társaságok vezetése terén. Chuck Margo Ifjabb James C. Collinst követi, aki együttműködik a zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében és az év végén nyugdíjba vonul a Corteva-ból.

Agrárhírek / Agrárközélet

Oktatási és támogatási program a női gazdálkodók számára Magyarországon

2021. október 17.

2021. október 15-én Magyarországon a vidéki nők világnapján bejelentették a női gazdáknak szóló TalentA oktatási ösztöndíjprogramot. A programot kezdeményezte és koordinálja a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat, a Magyar Női Unió Egyesület támogatásával.