Címke: Eke

eke

Szakcikkek / Gépészet

Moro Aratri az ekespecialista - Olaszország eke szegmensének piacvezetője az Agroázis kínálatában

2019. október 21.

A Moro Aratri gyárat 1957 november 5-én a Moro család alapította, amelyből kifejlődött a jelenlegi Moro Aratri, ami mára egy modern vállalkozás, amely tudást, műszaki ismereteket és célirányos ipari technológiákat alkalmaz a mezőgazdaság érdekében.

Szakcikkek / Gépészet

Opall-Agri váltvaforgató ekék Csehországból - most szezonindító akciós áron

2019. október 10.

Természetesen a megfelelő minőségű szántáshoz jó eke is szükséges, amely az OPaLL-AGRI kínálatával megoldható.

Szakcikkek / Gépészet

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2.

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Szakcikkek / Gépészet

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25.

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

Szakcikkek / Talajművelés

Az őszi talajművelés eljárásai és eszközei (3/3.) - Talaj-előkészítés későn lekerülő elővetemények után – őszi kalászosok számára

2019. július 30.

Az augusztus közepétől betakarított növények után ősszel csak kalászos gabonák vethetők. Műveléskor figyelembe kell venni a tarlómaradványok tömegét, azok apríthatóságát, de a terület gyomosságát is. A későn lekerülő elővetemények tarlómaradványait – ha betakarításkor az nem történt meg – zúzni szükséges.

Szakcikkek / Talajművelés

Az őszi talajművelés eljárásai és eszközei (3/2.) - Talaj-előkészítés későn lekerülő elővetemények után – tavaszi vetésű növények számára

2019. július 29.

Az őszi talajművelés aktuális feladatai különbözőek, attól függően, hogy őszi vetésű, vagy tavaszi vetésű növények talaj-előkészítéséről beszélünk.

Szakcikkek / Talajművelés

Az őszi talajművelés eljárásai és eszközei (3/1.) - Talaj-előkészítés korán lekerülő elővetemények után

2019. július 27.

Az őszi talajművelés aktuális feladatai különbözőek, attól függően, hogy őszi vetésű, vagy tavaszi vetésű növények talaj-előkészítéséről beszélünk. A növények magágyigénye kisebb-nagyobb mértékben különbözik.

Szakcikkek / Gépészet

A családi kovácsműhelytől a digitális mezőgazdaságig - A Kverneland sztori

2019. július 22.

A Kverneland 2019-ben ünnepli alapításnak 140. évfordulóját. Ez egy történelmi mérföldkő a Kverneland Group számára.

Szakcikkek / Gépészet

Látogatás Johann Sebastian Bach és a Sack eke városában

2019. június 4.

Az Amazonen-Werke Kft. meghívására egy ötvenfős társaság (kereskedők, gazdálkodók) tett látogatást az Amazone-BBG lipcsei gyárában.

Szakcikkek / Gépészet

Mezőfalvai anzix - III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow 

2019. május 28.

A NAK szántóföldi bemutatója visszakerült indulási helyére, Mezőfalvára. Az előző bemutatóhoz képest a terület nagyobb lett (62 hektár), a kiállítók száma nőtt (több mint 150), az álló- és mozgógépes részek egyaránt nagyobbak lettek, a szakmai programok is kiegészültek az erdőgazdálkodás témájával.