élelmiszerlánc-ellenőrzés

Agrárhírek / Agrárközélet

Elindult a tavaszi élelmiszermustra

2019. március 25.

Országszerte március 25-től április 22-ig tart idén a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálja, a vizsgálatokat a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei végzik.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több mint 8 millió forint bírságot szabtak ki a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésben

2019. január 10.

Országszerte összesen 3312 ellenőrzés, 117 figyelmeztetés, 14 tevékenység-korlátozás, valamint 125 darab – összesen 8.065.154 forintnyi – kiszabott bírság lett a téli szezonális mustra mérlege.

Agrárhírek / Agrárközélet

Decemberben sem pihentek a Nébih ellenőrei

2018. december 24.

Elszomorító adat, hogy a piacokon és a karácsonyi vásárokon eladásra kínált szaloncukrok és egyéb édességek 10%-a lejárt termék volt.

Agrárhírek / Agrárközélet

Útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. december 4.

A zöldség-gyümölcs árusok, valamint a piacok, vásárok édesség forgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

Agrárhírek / Agrárközélet

Több mint 25 millió forint bírságot szabtak ki a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében

2018. szeptember 6.

2018 nyarán 877 őstermelő ellenőrzése során főként kisebb szabálytalanságokat tártak fel a szakemberek (53 esetben). Eljárást 22 esetben indítottak, mert az őstermelő nem a saját gazdaságából származó terméket értékesített.

Agrárhírek / Agrárközélet

Bővül a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. július 2.

Az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint fokozottan ellenőrzik az időszakos zöldség- és gyümölcsárusító helyeket és piacokat, valamint az őstermelők termőterületeit.

Agrárhírek / Agrárközélet

Véget ért a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszaka

2018. március 28.

A tavaszi szezonális ellenőrzés-sorozat, annak érdekében, hogy az ünnepek idején is kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára, egész Húsvét hétfőig tart.

Agrárhírek / Agrárközélet

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018. március 1.

Az egész országra kiterjesztett ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek és a Nébih szakemberei végzik.