2024. október 29.
Magyarországon, Szlovéniában és Horvátországbanaz egy főre eső mennyiség „csupán” 71-84 kilogrammot ért el.
2023. október 9.
A fenntarthatóság része mindennapjainknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomon követése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta Felkai Beáta Olga Tapolcán, a Business Days 2023 Konferencián tartott előadásán.
2023. március 29.
Az élelmiszerpazarlás csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagot állított össze az EU uniós állampolgárok bevonásával.
2022. szeptember 30.
2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban.
2020. október 17.
Az élelmiszerpazarlás ellen az elmúlt években Magyarországon széleskörű összefogás volt tapasztalható.
2019. november 27.
A gyorsaság nagy szerepet játszik a sikeres értékesítésben, a betakarítást követő egy héten belül a paprikának meg kell érkezni a rendeltetési helyére, a boltok polcaira.
2019. augusztus 29.
Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, melynek jelentős része megelőzhető lenne.
2019. július 3.
Magyarországon évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki, ennek egy részét pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.