4℃ -4℃
február 22. Gerzson, Margit, Zétény

Címke: életmód

életmód

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27.

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Mert nem csak a húsevőké a töltött káposzta - 3. rész

2021. május 1.

Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 2. rész

2021. április 15.

Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Négy év múlva érheti el a csúcsot az európai húsfogyasztás

2021. április 1.

A növényi alternatívák gyors növekedése azzal jár, hogy a hagyományos hús fogyasztása csökkenni kezd majd a jövőben.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Mi(lyen) fá(ba)n terem a virics?

2021. március 20.

A nyírfavizet, vagy ahogy másképp hívják, a viricset, ilyenkor kora tavasszal kell gyűjteni. Ahogy az öregek fogalmaztak, akkor érdemes kezdeni, amikor a fa töve körül a hó elkezd olvadni egy gyűrűben.