2021. június 27.
A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.
2021. május 1.
Van-e élet hús nélkül, vagyis létezik-e a hús nélküli töltött káposzta. Azt gondolom, nem árulok el titkot, ha azt mondom van. Lássunk néhány ínycsiklandozó receptet!
2021. április 15.
Folytatjuk utunkat a töltött káposzta körül, és ellátogatunk ezúttal egy-egy jó receptért Borsodba, a Hajdúságba és végezetül, de korántsem utolsó sorban Kolozs megyébe.
2021. április 1.
A növényi alternatívák gyors növekedése azzal jár, hogy a hagyományos hús fogyasztása csökkenni kezd majd a jövőben.
2021. március 20.
A nyírfavizet, vagy ahogy másképp hívják, a viricset, ilyenkor kora tavasszal kell gyűjteni. Ahogy az öregek fogalmaztak, akkor érdemes kezdeni, amikor a fa töve körül a hó elkezd olvadni egy gyűrűben.