3℃ -1℃
február 23. Alfréd, Polikárp, Mirtill

Címke: Életmód

Életmód

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Demeter Chocolate, a Csokimennyország

2022. március 28.

A Demeter család neve jól ismert Kiskunlacházán, hiszen a kilencvenes évektől kezdődően működtettek cukrászdát a településen. A Demeter Chocolate gyökerei így igen régre nyúlnak vissza.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Csíz sajtműhely: sajtkészítés mesteri szinten

2021. november 27.

Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Cifraszűrrel betakarva

2021. november 26.

A cifraszűrről fogok most mesélni. Nem teszek többet, mint közreadom, amit Bak Zoltán szűrkészítő mestertől, népi iparművésztől hallottam.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Csuporka: a bolt, amely szemléletváltásra is tanít

2021. november 17.

Ez a cikk a csodálatos Csuporka nevű boltról magáról, és az egyik tulajdonosáról, Szekeresné Brigittáról szól.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A beszállítók felkutatása sem egyszerű feladat

2021. november 13.

Széles Zoltánnal, a Széles Húsüzem tulajdonosával a biotermékek forgalmazásának lehetséges buktatóiról, tapasztalatairól beszélgettünk, no meg arról, hogy miért van az, hogy osztrák biocsirke kerül a magyar asztalra.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A sváb gasztronómia gyöngyszeme: a kródumpraj

2021. március 19.

A helyi német közösség egyik kedvencének számító kródumpraj az az étel, amiről a környező településen élő magyarok is azt gondolják, ez egy "echte" német.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Több mint egy mester, több mint egy mesterség - debreceni mézeskalács manufaktúra

2020. január 19.

Radics László népi iparművésszel, a Népművészet Mesterével, a szakmája gyökereiről, a több száz éve megőrzött eszközökről, alapanyagokról beszélgettünk.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Utolsó helyen állunk az EU-ban a napi zöldségfogyasztás tekintetében

2019. október 31.

A javasolt napi ötszöri étkezés helyett a háromszori étkezés a leggyakoribb, legtöbben az uzsonnát és a vacsorát hagyják ki, amikor kiemelt szerepet kaphatnának a zöldségek és a gyümölcsök.