Címke: Eper

eper

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Létezik olyan eper, amilyet valószínűleg még nem evett

2024. május 24.

Az eper több faja őshonos Európában, mégis Amerika felfedezésére volt szükség ahhoz, hogy a nemesítésnek köszönhetően igazán vonzó ízűvé váljon.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Luxustermék lett az eper Japánban

2024. május 6.

Egy japán termesztő hosszú évek kitartó munkájával érte el, hogy az eper minőségét elismerjék és luxustermékként vásárolják a fogyasztók.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Így lehet palántánként 1,5 kg epret elérni

2024. február 14.

Vajon számít-e a termés mennyiségének a szempontjából, hogy az epret hagyományos módon vagy a legmodernebb technológiával, felfüggesztve, termőtalaj nélkül termesztik, vagy sem?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A cserepes eper soha nem látott árakat ért el

2024. február 4.

Huelva eperkínálata növekedésnek indult. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kampány a korai, cserepes eperrel kezdődött, amely novemberben került ki a piacra, ahol a kereslet mindig is a kínálat felett volt.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Milyen gyümölcs az ananászeper?

2023. december 5.

Az első róla készült képeket látva azt hihetnénk erről a gyümölcsről, hogy kizárólag a photoshop vagy egy filter műve, de nem: az ananász-eper valóban így néz ki: nagy, hófehér és a magjai pirosak, mintha egy rajzfilmben szereplő furcsa eper lenne.

Agrárhírek / Gépinfo

Robotizált gazdálkodás, akár 95 százalékkal kevesebb víz felhasználásával

2023. október 22.

A világ folyamatosan növekvő élelmiszerigénye és a klímaváltozás egyre szükségesebbé teszi az újgenerációs, fenntartható mezőgazdasági megoldásokat. A legnagyobb kihívás, hogy a termelés kevesebb erőforrással, lehetőleg vegyszermentesen, mégis hatékonyabban történjen, akár mesterséges intelligenciával ellátott robotok segítségével. Erre ad példát egy csehországi innováció.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Egy japán termelő 12,5 kg epret termeszt négyzetméterenként az emelőrendszere révén

2023. május 30.

Ez egy szenzációs eredmény, ugyanis ezzel a spanyol cég által gyártott termesztő sorokkal sikerült minimalizálni a növények árnyékolását, így maximalizálva a termesztési kapacitást.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az üzletek zsugorítással próbálják elkerülni az áremelkedést?

2023. május 18.

A szupermarketeket azzal vádolják, hogy a gyorsan emelkedő költségek mérséklése érdekében egyre kisebbre szabják az epres dobozokat. Egy brit epertermelő szerint az üzletek a rendelések csökkentésével fenyegetőznek, sőt, jó néhányuk szándékosan csökkentik a csomagolás méretét, hogy ne kelljen áremelkedéssel terhelni a vásárlókat.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A fehér eper organikus termesztése magasabb bevételt eredményez

2023. április 26.

A kínai eperpiacon az elmúlt években új termékként jelent meg a fehér eper. Azért keltett feltűnést, mert színe és íze eltér a hagyományos vörös eperétől, és a piaci ára is meglehetősen magas.