2023. május 31.
Az Európai Unió mutasson szolidaritást a kelet-európai gazdálkodókkal annak érdekében, hogy az ukrán gabonaimport miatt eladatlanná vált kelet-európai készletek ne a raktárakban maradjanak, hanem kerüljenek értékesítésre - hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden az MTI-nek adott brüsszeli nyilatkozatában.
2023. április 2.
Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában.
2023. január 18.
Az agrárium területén a precíziós gazdálkodásé a jövő, a hatékonyság egyik feltétele.
2022. július 8.
AZ őszi árpa aratásával teljes egészében, míg az őszi búza és őszi káposztarepce betakarításának háromnegyedével már végeztek a gazdálkodók – a számok nem festenek túl rózsás képet.
2022. március 6.
Az elmúlt években tett kormányzati erőfeszítések a vidék gazdaságának megerősítésére, közte a szőlő- és bortermelők helyzetének javítására irányult. A forrásokkal egy élhető vidéket, egy prosperáló, helyi erőforrásokra alapozó gazdaságot kívánunk támogatni - mondta Feldman Zsolt Budapesten, a 10. Borkonferencia megnyitóján.
2022. február 2.
A tavaszi nemkívánatos fagyokat lassan megszokjuk, a nyári-őszi extrém aszályos időszakok sem lepnek már meg egy gazdát sem, a jégverésnél már automatikusan ülünk le viharkárt jelenteni. A klímaváltozás szélsőséges időjárásának leginkább kitett mezőgazdaságot azonban január utolsó hétvégéjén ismét megtépázta az átvonuló front. Szó szerint…
2021. október 11.
Online, valós idejű élelmiszeripari katalógus és eseménymenedzsment szoftvert mutatott be Hungarian Food Business Program néven az Agrármarketing Centrum a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). A szoftver célja a magyar gyártók külpiaci térnyerésének elősegítése, a mai trendeknek megfelelő, modern, átlátható és könnyen kezelhető rendszer megalkotása, mely professzionális segítséget nyújt külkereskedelmi tevékenység bővítéséhez.
2020. december 5.
A jelenlegi szabályozás szerint a termékeken már köteles a kereskedő feltüntetni a hús eredetét kiírva vagy zászlóval.
2020. szeptember 20.
A jó szakembereknek, a jó genetikai potenciálnak, a jó fajtaszerkezetnek és a jó takarmányozási háttérnek köszönhetően minden adott a jó minőségű baromfihús előállításához.