Címke: FMC

FMC

Szakcikkek / Gyomirtás

Széles körű FMC-Agro megoldások a repce gyomirtására

2019. augusztus 14.

A repce gyomirtásának tervezése során figyelemmel kell lenni a hatósági előírásra, miszerint metazaklór hatóanyagú készítményeket 3 évente egyszer lehet használni ugyanazon területen.

Szakcikkek / Növényvédelem

A kukoricamoly jelentősége és kártétele

2019. április 23.

A tavalyi év kukoricatermesztése több termőhely viszonylatában a remek termés ellenére nehézségekbe ütközött. Legnagyobb gondot és terméskiesést a tavaszi szárazságon túl az állati kártevők jelentették.

Szakcikkek / Növényvédelem

Hogyan előzze meg a gabonatermesztő a súlyos vetésfehérítő lárvakártételt?

2019. április 1.

A tavalyi év folyamán igen nagy problémát okozott egyes régiókban a vetésfehérítő bogár lárvái elleni védekezés. Többen farkast kiáltottak, mondván, biztosan rezisztenciáról van szó.

Szakcikkek / Gyomirtás

Kukorica gyomirtása: kerüljük el a gyakori hibákat!

2019. március 16.

A tavalyi év időjárása a kukorica gyomirtásban is kihívások elé állította a termelőket. A szokatlan márciusi tél és a jelentős csapadék hatására a szántóföldi munkák később kezdődtek, majd az áprilisi szárazság hatására a gyomok kelése elhúzódó volt, a preemergens és korai posztemergens kezelések hatékonysága nem volt megfelelő. Ezért most még fontosabb, hogy jó döntést hozzunk a növényvédő szer választás során.

Szakcikkek / Növényvédelem

A repce-fénybogár elleni védekezés nehézségei és lehetősége

2019. február 25.

Az őszi káposztarepce, az olajretek, a mustár és a keresztes virágú zöldítés vetésterületének növekedése a repce-fénybogár (Meligethes aeneus) jelentőségének és az általa okozott terméskiesés mértékének növekedését, ugyanakkor az ellene való hatékony védekezés nehézkesebbé válását hozta magával.

Szakcikkek / Növényvédelem

Komplex kalászos állományvédelem az FMC-től

2019. február 18.

Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és az őszi bokrosodás elmaradását eredményezte. A szárazság megkérdőjelezi az őszi gyomirtások hatékonyságát, mivel ősszel a gyomok sem a megszokott ütemben keltek. Ezeken a területeken tavasszal egy további kezelés válhat szükségessé. A ritkább állományok esetén a megszokottnál nagyobb figyelmet érdemes fordítani a gyomirtásra.

Szakcikkek / Növényvédelem

Hatékony védelem a talajlakó kártevők ellen

2019. február 4.

2019-ben sem lesz egyszerű dolguk a hazai kukorica- és napraforgó-termesztőknek.

Szakcikkek / Növényvédelem

Hogy Önnek is megérje… és a tavaszt is! – Repce Kondi Pack

2018. szeptember 14.

Az intenzív repcetermesztést és a magas termésátlagot megcélzó termelők elengedhetetlen technológiai eszköze az őszi gombaölő szeres védekezés és egyben a regulátorhatás biztosítása.

Szakcikkek / Növényvédelem

Szükség van kukoricában rovarölő szeres védekezésre?

2018. június 5.

Az elmúlt néhány évben a kukorica kártevőlistájának élére a kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) és a gyapottok-bagolylepke (Helicoverpa armigera) kerültek.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Összhangban a kukorica igényeivel

2018. április 26.

A szántóföldi munkák később kezdődtek ebben az évben, várhatóan májusban hatalmas munkacsúcs alakul ki a növényvédelemben.