Címke: Gazdainfó

Gazdainfó

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: fontos februári határidők, új jogszabályok

2022. február 3.

Februárban vége van a téli trágyázási és legeltetési tilalomnak, a hónap első napján már akár lehet fejtrágyát szórni a kalászosokra. Azonban a tápanyag utánpótlással kapcsolatban van még dolga a termelőnek: március végéig el kell készítenie a nitrát adatszolgáltatást a tavalyi kijuttatásokról.

Agrárhírek / Gazdainfó

Elérhetőek a webGN és nitrátadatlap frissített verziói

2022. január 13.

A 2021. évi Gazdálkodási Napló „web-GN”, valamint a nitrát adatlap elektronikus beküldéséhez szükséges nyomtatványok már elérhetőek a Nébih honlapján.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: A jogszerű földhasználat igazolása

2021. szeptember 9.

Több ügyfél már jelezte, hogy levelet kapott az ügyfélkapura az Államkincstártól „felszólító végzésként” címezve. Vannak esetek, amikor nagy ijedséget tud okozni ez a nem várt posta. Azonban nincs oka kétségbe esni a gazdálkodónak, csak le kell igazolnia, hogy jogszerűen használja az egységes kérelemben beadott területeit.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: még egy hét van a nitrátjelentés beadására

2021. március 24.

A nitrát adatszolgáltatást az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szabályozza, hatálya pedig kiterjed mindazon gazdálkodókra, akik nitrátérzékeny területen gazdálkodnak és/vagy nitrátérzékeny területen belül és kívül mindenkire, aki háztartási igényeket meghaladó mértékben állattartást végez. Beadási határideje március 31.! Elmulasztása adatszolgáltatási bírság kiszabását eredményezheti, amely 10 000-100 000 forint közötti összeg is lehet.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: indul az adatszolgáltatások időszaka

2021. január 6.

Új év, új kezdet - tartja a mondás, ám a gyakorlott gazdálkodó már tudja, hogy ilyenkor bizony még a múlt év lezárásaként mindenféle jelentési kötelezettségnek eleget kell tenni. Nézzük mik is ezek!

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: AKG/ÖKO hosszabbításra még 4 nap van!

2020. december 16.

December 20-a jogvesztő határidő a 2015-ös AKG/ÖKO programok hosszabbítására!

Agrárhírek / Gazdainfó

Végre beadható a kárenyhítési kérelem!

2020. november 2.

Sajnos a tavasz sokaknak hozott igen nagymértékű fagykárt, amit később aszálykárok is megtetőztek, de idén is jutott viharkáros/jégkáros esemény is a termelőknek bőven. Így sokaknak az idei profit helyett az ebben a hónapban beadható kárenyhítési kérelem kifizetése jelent majd éves bevételt.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: adategyeztetések az egységes kérelem felületén és a NÉBIH-nél

2020. október 13.

Földbe kerültek a másodvetések, az őszi gabonák, végre a repce is megkapta a kelesztő esőt. Jöhet a számítógép előtt töltött, táblasorszámok és hasznosítási kódok bogarászásával töltött idő.

Agrárhírek / Gazdainfó

Gazdainfó: átmeneti támogatások az állattenyésztőknek

2020. október 9.

A kötelező körökön túl (mint például AKG tápanyag-gazdálkodási terv), ami az elmúlt hónapot jellemezte, ez a hónap az átmeneti és állatjólléti támogatásokról szól. Ezeket sorban listázom, érdemes menteni a cikket a határidők lejártáig.