Címke: Hollandia

Hollandia

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A spanyol paradicsomtermesztőket csúnyán lekörözték a hollandok

2024. április 5.

Az almeriai paradicsomtermesztők az extrém hőség miatt rendkívül kevés termést tudnak betakarítani, miközben a hollandiai üvegházban termelt paradicsom valósággal elárasztja a spanyol piacot. 

Agrárhírek / Bulvár

Az üvegházépítők téli csodavilágot teremtettek

2024. január 24.

Nem csak zöldségtermesztők építenek ma már üvegházat, noha a szerkezet és a tervek más épületek esetében is majdnem ugyanolyannak tűnnek első blikkre. De akkor ki és miért akar üvegházat emelni?

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Meghökkentő elemzés: a holland mezőgazdasági termelés elérte korlátait

2023. augusztus 17.

A mezőgazdasági termelés elérte a korlátait Hollandiában – tett egy meglepő kijelentést a helyi Rabobank elemzése. A pénzintézet meglátása szerint komoly változtatásokra van szükség a további előrelépéshez.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A víz minden egyes cseppjét optimálisan kell kihasználni

2023. június 11.

A hollandiai vízrendszerre egyre nagyobb nyomás nehezedik az éghajlatváltozás, a környezetszennyezés és a növekvő vízfogyasztás miatt. Ez azt jelenti, hogy hatékonyabban kell hasznosítani a rendelkezésre álló vizet. Az AquaConnect program keretében kutatók a vízügyi ágazatban dolgozó partnerekkel együttműködve dolgoznak egy intelligens, körforgásos vízgazdálkodási rendszer kifejlesztésén.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Paradicsomtermesztés kevesebb költséggel?

2023. május 20.

Egy holland vállalkozó, Willem Jonkman fejlesztésével helytakarékos megoldás született a paradicsomtermesztésben, megkoronázva terméshozam-növekedéssel.

Szakcikkek / Kitekintés

Így takarékoskodnak a holland gazdák a vízzel

2023. április 30.

A helyi gazdálkodók most az ősi tudást innovatív technikákkal ötvözik, hogy a lehető legtovább megőrizzék az édesvizet és megakadályozzák a talaj szikesedését.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Sóakkumulátor az üvegházakban?

2023. április 13.

A termelők minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak a gazdaságuk energiahelyzetére. Ez a magas energiaárak idején egyre inkább magában foglalja a villamosenergia-tárolást is.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A holland gazdák mesterséges intelligenciát használnak a tehenek és a növények figyelésére

2023. április 2.

Egy holland cég próbálja a 21. századba „repíteni” a mezőgazdaságot. De készen áll a világ a mesterséges intelligenciával felvértezett tehenekre?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Kanadában és Hollandiában terjeszkedik a klímaszabályozó rendszereket gyártó cég

2023. március 31.

A Voshol, a nemzetközi üvegház-kertészeti ipar számára modern klímaszabályozó rendszereket (fűtés, szigetelés és elektrotechnika) szállító vállalat mindkét társaságával csatlakozik a GreenV-hez, a kertészeti beszállítók nemzetközi csoportjához: a Voshol Warmte Elektrotechniek-kel Hollandiában és a JV Energy Solutions-szel Kanadában.