Címke: Húspótló

húspótló

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Jönnek a ,,valódi” műhúsok

2024. augusztus 4.

A Wageningen Egyetem és Kutatási Központ (WUR) a TU Delfttel együttműködve megalkotta a húspótlók új, fenntartható, és valóban a húsokhoz mérhető textúrájú húspótló készítmények új generációját.

Agrárhírek / Nagyvilág

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19.

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Rovar van a levesben!

2023. január 16.

A globális népességnövekedés hatására a húsfogyasztás mértéke nőni fog az elkövetkezendő évtizedekben.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Engedélyezték a mesterséges csirkehús értékesítését

2020. december 2.

Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a BBC News.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A jövő steakje moszatból, rizsből és borsóból készül

2018. november 29.

A kísérletek egyik célja a fenntartható fejlődés. Mivel a húsok iránti igény folyamatosan nő, így az állattartás és a hússzállítás során kibocsátott gázoké is. Ezek a termékek fenntarthatóság szempontjából kifejezetten negatív példák, és Giuseppe Scionti nem véletlenül helyettesíti őket borsóból és rizsből kinyert fehérjékkel, aminosavakkal.