2024. október 29.
A kacsatojás több fehérjét, zsírt és többféle vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaz, mint a tyúktojás.
2024. október 16.
Átlagosan heti 7 tojást fogyaszt az emberek nagy átlaga anélkül, hogy ez bármilyen problémát okozna számukra.
2024. szeptember 12.
A sütéssel pluszzsiradékot viszünk be a szervezetünkbe, és ha például egy rántotta elkészítéséhez sertészsírt használunk, azzal éppen nem teszünk jót magunknak.
2024. július 8.
A tanulmányok szerint napi háromnegyed csésze lencse fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a gyulladásos folyamatokat.
2024. július 4.
Összegyűjtöttük azon élelmiszerek listáját, amelyek bizonyítottan koleszterinszint-csökkentő hatással bírnak.
2023. november 17.
Nemcsak a tojás két jellemző részének, a sárgájának és a fehérjének az eredeti funkciójára szeretnénk rávilágítani, hanem egyéb érdekességet is elárulunk róluk.
2023. szeptember 11.
A benne lévő cink, B-vitamin és jód hozzájárul ahhoz, hogy legyőzzük a fáradtságunkat. A magzat agyfejlődése szempontjából igen fontos a fogyasztása, az egészséges testsúly fenntartásában is szerepet játszik. Kitalálták melyik élelmiszer „felelős” mindezért? Ez bizony nem más, mint a tojás.