Címke: Kutatás-fejlesztés

kutatás-fejlesztés

Agrárhírek / Agrárközélet

Élelmiszeripari szakmai találkozó kezdődött Budapesten

2019. szeptember 20.

Az agrár-élelmiszer témájú projektek támogatása kiemelt cél, miután az S3 Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában rögzített hat ágazati prioritás közül kettő is kötődik ehhez a területhez.

Agrárhírek / Agrárközélet

13+1 gazdasági intézkedést jelentettek be

2019. május 30.

10 milliárd forinttal megemelik a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. tőkéjét, ugyanígy 5 milliárdos tőkeemeléssel segítik a mezőgazdasági garanciarendszert.

Agrárhírek / Gépinfo

Újabb telephelyet nyitott a KITE Szerbiában

2019. május 9.

A KITE Zrt. hosszú távon öt bázis létesítését tervezi Szerbiában, mely biztosítja majd a vállalat komplex tevékenységének megismertetését a szerbiai termelőkkel. Az újvidéki után a következő lépés a legújabb telephely megnyitása Topolyán.

Agrárhírek / Agrárközélet

Együttműködés a felsőfokú agrárszakképzés támogatásáért

2019. május 9.

A SZIE és a Hód-Mezőgazda Zrt. együttműködési megállapodásának aláírása 2019. május 9-én, csütörtökön 12.50 perckor várható a két nagy bemutató csarnok között a Hód-Mezőgazda Zrt. VIP sátránál Hódmezővásárhelyen, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Eredményes a szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása Egerben

2019. február 13.

A kiválósági központ kiemelt feladatai között szerepel a szőlő klón- és fajtahasználat újragondolása, innovatív növényvédelmi megoldások kidolgozása, továbbá a magyar szőlő és bor világsikerének előmozdítása.

Agrárhírek / Agrárközélet

Új állatgyógyászati beruházás indul Monoron

2019. január 16.

A francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti.

Agrárhírek / Agrárközélet

Magasabb részesedést kér hazánk az uniós kutatási és fejlesztési forrásokból

2018. december 18.

Kiemelt feladat a hazai biomassza alapú gazdaság fejlesztése annak érdekében, hogy az agrárgazdasági szereplők számára is elérhetőek legyenek az uniós és hazai iparfejlesztési stratégiai intézkedések.

Agrárhírek / Gépinfo

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

2018. december 14.

A 2019-es üzleti évre a CLAAS a regionális bizonytalanságok ellenére stabil fejlődéssel számol a mezőgéptechnika világpiacán. A fejlődés egyik hajtóereje a professzionális mezőgéptechnika iránt jelentkező egyre erősödő érdeklődés.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Integrált termesztés a kertészeti és szántóföldi kultúrákban

2018. december 10.

A technika napjainkban zajló robbanásszerű fejlődése következtében a mezőgazdaságban is nő a kutatás-fejlesztés súlya, fokozódik az igény arra, hogy új tudományos eredményeken alapuló technológiák váljanak elérhetővé.

Agrárhírek / Agrárközélet

Baromfi-genetikai kutatóbázist adtak át Vas megyében

2018. október 31.

Egyre inkább elvárás, hogy a ketreces tojótyúktartást váltsa fel az alternatív - hagyományosnak is mondott - mélyalmos tartás, ugyanakkor olcsó tömegtermelésre a ketreces tartás még alkalmasabb.