Címke: Nemzeti park

nemzeti park

Agrárhírek / Életmód

Új faj, a bütykös ásólúd fészkel a Hortobágyi-halastavon

2024. július 12.

A hazánkban ritkaságnak számító madárfaj, a bütykös hattyú már nem csak látogatóban járt a Hortobágyon, hanem otthonra is talált.

Szakcikkek / Zöldítő

A füstifecskecsalád, amely rozsdafarkúak fészkébe költözött

2024. június 16.

A Kiskunsági Nemzeti Park honlapján jelent meg a szokatlan költőhelyet választó füstifecskék története.

Agrárhírek / Agrárközélet

50. évfordulóját ünnepli hazánk első nemzeti parkja

2023. január 14.

1973-ban alakult meg a Hortobágyi Nemzeti Park, a terület egyedülálló természeti, illetve néprajzi értékeinek megőrzése és védelme céljából.

Agrárhírek / Életmód

Színes programok, változatos élmények az Őrségi Nemzeti Parkban

2021. augusztus 22.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság a többi nemzeti park igazgatósághoz hasonlóan arra törekszik, hogy minél komplexebb, négy évszakos programkínálattal várja vendégeit.

Agrárhírek / Agrárközélet

Agrárminisztérium: egyedülálló élményt nyújtanak az éjszakai csillagtúrák

2020. július 25.

A nyári időszak rendkívül gazdag jellegzetes csillagképekben, égi jelenségekben, ezért a következő hetekben egyedülálló programokkal várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok.

Agrárhírek / Életmód

Füzér: meg kell tanulni együtt élni a farkasokkal

2020. február 26.

Mint ahogy cikksorozatunk korábbi, a füzéri farkastámadással foglalkozó írásaiban jeleztük, kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi a vadászatra jogosult vadásztársaság véleménye az esetről, és egyáltalán, a farkas jelenlétéről a területen. Kérdéseinkre a társaság képviseletében ifj. Mester András válaszolt.

Agrárhírek / Életmód

Farkasok támadtak kutyára Füzérnél

2020. február 13.

Több éve sejthető, hogy Füzér környékén nem csupán átutazó vendégek a farkasok, hanem közülük – csupán becsülni lehet hány darab – véglegesen megtelepedett. A nagyragadozók jelenlétére jó darabig csak közvetett nyomok utaltak, tavaly azonban, a település közelében történt bikaborjú elejtésével „megmutatták” magukat. Ezek után, ahogyan az régóta várható volt már, pár napja megtörtént az első „nyíltszínű” találkozás is ember és farkas között.

Agrárhírek / Agrárközélet

Megújulnak a nemzeti parkok igazgatóságai

2020. január 29.

A 10 igazgatóságon belül a természetvédelmi feladatok ellátására 41 tájegység jön létre. Vezetésükért a tájegységvezetők felelnek, személyi állományuk pedig a vagyonkezelést, a monitorozást, a területi őrzést és a helyben jellemző tevékenységeket egyaránt ellátja.

Agrárhírek / Agrárközélet

Sorozatos szabálytalanságokat talált a számvevőszék a nemzeti parkoknál

2019. december 31.

Az ÁSZ az agrárminiszternek öt, a nemzeti park igazgatóságok igazgatóinak pedig további 90 javaslatot fogalmazott meg a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében.