Címke: Probiotikum

probiotikum

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27.

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egészséges fermentált ételek és italok, amelyekről ritkán hallunk

2024. december 11.

A fermentált ételek és italok erősebbé teszik az immunrendszerünket. Melyek ezek? Milyen egyéb jótékony hatással rendelkeznek ezek a termékek?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Megszabadulhat a felesleges zsírtól is savanyú káposztával

2024. november 22.

A savanyú káposzta gazdag probiotikum- és vitaminforrás. Számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, például erősíti az immunrendszert.

Szakcikkek / Talajélet

A trágya és komposzt lehet a talaj probiotikumja?

2024. augusztus 27.

Kutatók vizsgálták, milyen hatása van a szerves talajjavító anyagoknak a patogén és antibiotikum-rezisztens baktériumokra. Az eredmények biztatók.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A természetes alapú megoldásoké a jövő

2023. november 13.

Dél-Spanyolország, Andalúzia legdélebbi régiója: Aguadulce település határában sokan már generációk óta folytatnak növénytermesztést, hatalmas kiterjedésű, és a tájat a magasabb pontokról szemlélve, hófehér fóliatengerré festő fóliasátrakban, ahonnan a téli hónapok során nagy mennyiségű paradicsom, padlizsán származik, támogatva az európai zöldségkereskedelmet.