Címke: Védett

védett

Szaktanácsadás

Hogyan lehet a hóvirág és a tőzike harangszerű virágait egymástól megkülönböztetni?

2023. március 16.

Hogyan lehet a hóvirág és a tőzike bókoló, harangszerű virágait egymástól megkülönböztetni? Összességében milyen hasonlóságok és különbségek figyelhetők meg a két növény között?

Szaktanácsadás

Melyik rovar szabálytalan alakú képlete látható a karácsonyfán?

2022. december 31.

Karácsonyfa hajtásán egy furcsa, kb. 2 cm-es, kemény, szabálytalan alakú képletet találtam, ami a levelekhez van rögzítve. Milyen rovar alakja lehet? Mit tegyek vele, gondolom a meleg lakás nem jó neki?

Szakcikkek / Házikert

Mit kell tudni a palástfűről?

2022. november 9.

Jótékony hatásairól ódákat zengenek a gyógynövényeket ismerők és használók. Nézzük sorra, mit érdemes tudni a palástfűről!

Blog / Ház, táj

Ne szedd fel! – Védett gombafajok

Ahogy a mérgező gombák beazonosítása szó szerint életbevágóan fontos, úgy a védett gombafajok felismerése is kiemelt figyelmet igényel a gyűjtés során. Készüljünk fel arra is, hogy ezeknek a fajoknak bármelyikével találkozhatunk!

Agrárhírek / Agrártámogatások

A Nébih végzi az őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták támogatásának helyszíni ellenőrzését

2020. november 3.

Védett őshonos mezőgazdasági állatfajta például a magyar szürke szarvasmarha, a lipicai, a szőke mangalica és a kendermagos magyar tyúk.

Blog / Ház, táj

Hazánk kincsei III. rész - A 2019-es év madara, kétéltűje és emlőse

2019. augusztus 28.

A Magyar Természettudományi Múzeum idén januárban is kihirdette a 2019-es év „legjei” verseny győzteseit a szakma által nevezett madár-, rovar-, emlős-, hal-, és kétéltűfajok, valamint a növény- és gombavilág képviselői közül. Ez a cikk a 2019-es év madaráról, kétéltűjéről és emlőséről szól.