Bódis László: Barangolásaim
Leírás

Az itt bemutatott könyv borítóján, a színeiben pompázó őszi erdő egyik leveleit hullató fája alatt szomorkodik egy öreg pad.

Szomorú, mert egyedül van. Arra kérem a Tisztelt Olvasót, hogy üljünk le erre az elárvult öreg padra, és ha van kedve, meg türelme, olvassuk együtt a barangolásaimról szóló történeteket.

Sokáig elhárítottam azokat a felvetéseket, amelyek arra kapacitáltak, hogy az Agrofórumban megjelent bevezetőnek szánt írásaimat kötetbe gyűjtve tegyük közzé.

Ahogy telt-múlt az idő, lassan megbarátkoztam a gondolattal, ami talán az éveim számának gyarapodásával is magyarázható.

Ezt a több mint egy évtizede művelt bevezető sorozatot lezárva, a kötetet a valamikori első írással kezdem, a Mindennapi kenyerünkkel.
Mert szükségünk van rá, a testi és lelki táplálékra egyaránt.

Abban, hogy az említett időszakban, 2005-től több mint százötven írás született, nagy része volt Olvasóink elismerésének és különösen a jelenlegi főszerkesztőnk, Molnár Zoltán és munkatársaim biztatásának.

Ezek az írások valamiféle világlátást tükröznek. Az októberben megjelent bevezetőből idéznék: „Mi közöm a mások életéhez? Itt megáll a tollam. Tényleg nincs közöm mások életéhez?
- Akkor miért írod már több mint egy évtizede ezeket a bevezetőket, ha nem a jobbító szándék vezet? /…/
- Őszinte leszek: Magam sem tudom. Valahogy kikívánkoznak belőlem a hol jó, hol silány gondolatfoszlányok.

Annyira álszent azért nem vagyok, hogy ne ismerjem be: örömet okoz az írás. Nem munka, nem fáradtság. Öröm, hogy megoszthatom másokkal a gondolataimat, amelyek vagy jó talajra hullanak, vagy nem, mint a vetőmag a Bibliában.”

Nem szaporítom tovább a szót. Ránézek a lassan elkorhadó öreg padra, meg a lehulló falevelekre, és pontot teszek az írásaim végére.

Azért, ha lesz hozzá erőm, meg képességem, folytatom a bevezetők írását, ha Olvasóink is így akarják.

Megköszönöm, hogy figyelmet szentelt rám, és azt különösen, ha velem tart a barangolásaim útvesztőiben.

 

A könyv megrendelhető az Agrofórum olvasószolgálatánál:

olvasoszolgalat@agroforum.hu

Tel: +36-70-677-8017

Ára: 5.500 Ft + postaköltség (1.500 Ft)

ARCHÍVUM
KERESÉS / SZŰRÉS
Kulcsszó vagy címrészlet
Dátum
Szerző
Csak az extra lapszámokban keressen