Ház, táj blog

Világjárvány idején is a traktorban – Így mondunk köszönetet a gazdálkodóknak

Agrofórum Online

A koronavírus-járvány mindenki számára óriási kihívást jelent, beleértve a mezőgazdasági termelőket is. Bár a következmények minden ágazatban katasztrofálisak lehetnek - és vélhetően lesznek is -, a gyárak leállhatnak, a közlekedés akadozhat, az élelmiszertermelésnek azonban minden körülmények között működnie kell.

A magyar gazdálkodóknak éppen ezért hatalmas felelősségük van most, és munkájukból adódóan akkor is dolgozniuk kell, ha mindenki más már karanténban van. A vetéseket és növényvédelmi munkákat el kell végezni, a metszés és permetezés nem állhat le, a jószágot muszáj etetni.

Az Agrofórum csapata nevében ezzel a videóval kívánunk erőt és kitartást a magyar gazdálkodóknak. Köszönjük a hazai termelők helytállását!

Legyünk óvatosak az erdőben tavasszal!

2025. március 16. 05:40

Mindenekelőtt el kell sajátítanunk néhány alapvető ismeretet a vaddisznókról ahhoz, hogy az élőhelyükön is a kellő elővigyázatossággal kiránduljunk.

Mindent a rebarbaráról

2025. március 11. 05:40

Hogyan termeszthető eredményesen, és miként készíthetjük el a rebarbarát?

Miért részesítsük előnyben az őshonos növényeket a kertünkben?

2025. február 27. 05:40

A kertünk nemcsak a mi menedékünk, örömünk és kreativitásunk színtere, hanem számtalan élőlény otthona is. Nem mindegy, milyen növények élnek benne, és azokat hogyan gondozzuk. Miért érdemes minél több őshonos növénnyel körbevennünk magunkat?

Ritkább vendégek a madáretetőnél - II. rész

2025. február 25. 05:40

A fenyőfák lakói szintén a legritkább vendégnek számítanak az etetőnél hazánkban. A fenyőrigó, a fenyőszajkó és a fenyőpinty is egyedülálló látvány, így minden madármegfigyelő szerencsésnek mondhatja magát, ha találkozik velük.

Az otthoni bárpultban látja a kiutat a röviditalgyártó

2021. január 4. 07:03

A koronavírus miatti lezárások az alkoholos italok gyártóit is érzékenyen érinti, hiszen eltűnt a vendéglátóhelyek, bárok, kocsmák, éttermek és szállodák felől érkező kereslet.

A gyorséttermek a túlélésen dolgoznak

2020. március 26. 16:02

A bérleti és a franchise díjak halasztásával akarnak segíteni a gyorséttermek az egyes egységeknek.

Két hónapos mélypontról emelkedik a búza ára

2020. február 13. 07:25

A koronavírussal kapcsolatos hírek okoztak gondot korábban a piacon, de végül a járvány visszaszorításával kapcsolatos fejlemények hatására a vevők kerültek fölénybe a parketten.

Baromfiágazat: égető szükség lenne az exportra

2020. május 26. 06:37

Az exportra égető szükségünk lenne, a magyar baromfiágazat jelentősen külföldre termel. Az úgynevezett „nagyvevő országaink” részben Európában, részben Távol-Keleten vannak.