2022. február 6.
A növények kisebb mennyiségben (10-50 kg/ha) igénylik ezeket az elemeket.
2022. február 6.
Nagy Edittel, a MaVíz főtitkárával vízbázisokról, a kiváló minőségű magyar ivóvízről, PET palackokról is beszélgettünk, sőt még a debreceni Nagyerdő talajvízszintje is szóba került.
2022. február 6.
Az Európai Zöld Megállapodás (Green Deal), és a részét képező „Termőföldtől az asztalig” (Farm to Fork – F2F) stratégia, illetve az abból fakadó károk 2020 májusa óta lázban tartják az európai gazdálkodókat.
2022. február 5.
Néhány nappal karácsony előtt egy ködös, zúzmarás délelőttön fordultam be az öregcsertői Vadas-Agro Kft. telephelyére, ahol már fotózásra készen várt rám az agrárvállalat gépparkjának néhány Väderstad eszköze. Csend volt és nyugalom, hiszen a telepen szinte mindenki a téli pihenőre készült. Nem véletlen, hiszen ilyenkor a földekre menni, és a nagy vasakkal munkát végezni szó szerint bűn. A Bács-Kiskun megyei, 750 hektáros gazdaságban ez különösen így van, hiszen interjúalanyom, Vadasné Velker Magdolna és férje, Vadas Ferenc szerint a talaj a sikeres termelés legfontosabb tényezője.
2022. február 5.
Tavaly november 19-én felavatták a Maschio Gaspardo aradi (Chisineu-Cris, Románia) gyárának új csarnokát.
2022. február 5.
Az ízeltlábúak közül az atkák (Acari), ászkák (Isopoda), az ikerszelvényesek (Diplopoda), ugróvillások (Collembola) nagy számban fordulnak elő az erdei avarban és a talajban.
2022. február 5.
Nem maradhatnak ki a sorból a hazánkban elterjedt rendkívüli egyéniségek: a rigófajok. A fekete rigó, a fenyőrigó és a sárgarigó érkezik! Kit vendégelhetünk meg télen? Hogyan ismerhetjük fel őket? Hogyan viselkednek az etetőnél?
2022. február 5.
A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az Agrárminisztérium célja minden mezőgazdasági ágazat esetében a gazdálkodók helyzetbe hozása és erősítése.
2022. február 4.
Az InnovaFeed még ebben az évben megkezdi egy nagy rovartenyésztő üzem építését az ADM Illinois állambeli Decatur kukoricafeldolgozó üzeme mellett.
2022. február 4.
Ez alkalommal a mohácsi körzetbe látogattunk el, közelebbről a Hásságyba, a Belward pincészetbe, amely igen komoly változásokon ment át az elmúlt tizenöt évben. Beszélgetőtársam a borászat egyik újragondolója, annak vezetője, Wilhelm Dávid borász volt.