Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Megéri kézműves élelmiszereket vásárolni, vagy nem jelentenek jobb minőséget?

2024. július 8.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentős hányadot, a jövedelmük 21 és 40% közötti arányát költik élelmiszerekre.

Szaktanácsadás

Mikor tekinthető szedésre érettnek a csemegekukorica?

2024. július 8.

Hogyan állapítható meg legegyszerűbben, hogy a csemegekukorica szedésre érett?

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Önvezető és dróntechnológia járult hozzá az agrárium fejlődéséhez az egyetemi projektben

2024. július 7.

A gyümölcstermesztésben felmerülő veszélyek – például a fagykár és a jégverés – mérséklésére is sikeres megoldások születtek.

Szakcikkek / Gépészet

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7.

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Extrém körülmények között aratnak a német gazdálkodók

2024. július 7.

Hamar elkezdődött a gabona betakarítása Németországban. Komoly problémát jelent viszont a vissza-visszatérő, néha igen intenzív csapadék.

Agrárhírek / Növényvédelem

Szódabikarbónával a károsítók ellen

2024. július 7.

A szódabikarbóna szinte minden háztartásban ott lapul a szekrényben. Próbálta már növényvédő szerként használni?

Szakcikkek / Növényvédelmi előrejelzés
Szaktanácsadás

Fogyasztható a fehér színű elváltozásokkal tarkított kajszitermés?

2024. július 7.

Sárgabaracklekvár készítésekor a gyümölcsökben kemény, fehér színű részeket találtam, szálkásak, rostosak voltak, száraznak tűntek. Mi okozza ezeket az elváltozásokat, ehetők-e, nem károsak, nem mérgezők?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Így építsünk tűzifatárolót!

2024. július 6.

A tűzifát nem érdemes védelem nélkül hagyni, mert a minősége romlik, és ha leborul, veszélyessé válhat. Íme, egy egyszerű DIY megoldás.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Egészségesek a fagyasztott zöldségek?

2024. július 6.

A fagyasztott zöldségekkel kapcsolatos kísérletekben azt vizsgálták, csökken-e a tápértékük a friss termékekéhez képest.