Agrofórum előfizetői nyereményjáték 2019

A közjegyző előtti sorsolás eredménye:

A Fődíj nyertese:

Polgár Zoltán, Tét

A Különdíjak nyertesei:

  1. különdíj: Szabó Zoltán, Szeged
  2. különdíj: Szikszai Zoltánné, Tarnaörs
  3.  különdíi: Hortobágy Faluvéghalmi Kft., Hortobágy
  4. különdíj: Kiss Sándor, Bodonhely

*

Az előfizetői nyereményjáték 2019. október 31-én lezárult. A nyeretesek sorsolására közjegyző előtt kerül sor, amelynek eredményéről rövidesen beszámolunk.

(2019.11.01.)

*

Fizessen elő vagy váltsa meglévő nyomtatott, illetve digitális éves előfizetését 2019. január 23. és 2019. október 31. között kombinált előfizetésre, mert most szaklapunkat nyomtatott + digitális formában megrendelő olvasóink között egy PRONAR T653/1 pótkocsit sorsolunk ki a DORKER Kft. jóvoltából.

 

Fődíj: PRONAR T653/1 pótkocsi a DORKER Kft. jóvoltából

A Pronar vállalatot majdnem 30 éve alapították Narew-ben, Lengyelország északkeleti Podlasie régiójában. Mára a Pronar Lengyelország mezőgazdasági, kommunális és közlekedési ágazat gépgyártásának megkérdőjelezhetetlen vezetője körülbelül 50 % piaci részesedéssel. Világszinten pedig egy jelentős szereplő a mezőgazdasági és kommunális gépek kerekeinek gyártásában, pneumatikus és hidraulikus rendszerek, pótkocsi alvázak, acél vázszerkezetek és műanyag alkatrészek gyártásában. A legmagasabb minőséget biztosítja a több mint 70 gyártmány előkészítő és 180 mérnök. Számos piacvezető termékével és megoldásával a Pronar új trendeket határoz meg a mezőgazdasági technológiákban, a kommunális szolgáltatásokban és a hulladékgazdálkodásban.

Az előfizetői játékunk főnyereménye, a PRONAR T653/1 egy kéttengelyes, 5000 kg teherbírású, három oldalra billenthető mezőgazdasági pótkocsi. Ez a típus már évek óta gyártásban van, és erős és tartós felépítés jellemzi.

MŰSZAKI ADATOK: T653/1

Hivatalosan megengedett össztömeg [kg]: 7105
Teherbírás [kg]: 5000
Üres tömeg [kg]: 2105
Rakodótér térfogata [m3]: 8,2
Rakodótér felülete [m2]: 8,2
Rakodótér belső hossza [mm]: 4010
Rakodótér belső szélessége [mm]: Trapéz alakú, 2010/2060
Méretek, hossz/ szélesség/ magasság [mm]: 6140/2230/2130
Oldalfalmagasság [mm]: 500+500
Padló/oldalfalak vastagsága [mm]: 4/2
Rakfelület magassága, a talajtól mérve [mm]: 1120
Nyomtáv [mm]: 1600
Felfüggesztés: Parabola-laprugók
Gumiabroncsok : 11,5/80-15,3
Maximális sebesség [km/h]: 30
Billentőrendszer: 3 oldalra
Teleszkópos munkahenger (dugattyúlöket/ olajtöltés/ üzemi nyomás): 1300 mm/ 8 l/ 160 bar
Minimális vonóerőigény [LE/kW]: 41,6/30,6
Billentési szög (hátra/oldalra) [°]: 42/46

A nyereményjátékban való részvétel feltételei

A fődíjért

A fődíjért azon olvasóink szállhatnak „ringbe”, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. közötti időszakban kombinált Agrofórum (nyomtatott + digitális) előfizetési csomaggal rendelkeznek!

A meglévő nyomtatott, ill. online előfizetések kombinált csomagra történő átváltásának lehetőségét minden már meglévő olvasónk számára biztosítjuk.

  • Az előfizetői csomagváltás szaklapunk nyomtatott változatát olvasóknak mindössze 2.000 Ft-ba kerül.
  • Azoknak, akik eddig csak digitális változatban olvasták az Agrofórumot, a csomagváltásért 4.000 Ft-ot kell fizetniük.
  • Míg az új előfizetőknek a kombinált előfizetői csomagot 10.000 Ft-os áron kínáljuk.

A csomagváltást, ill. az új előfizetést egyszerűen és kényelmesen intézhetik az olvasószolgálatunkon: (tel: +36706778017, olvasoszolgalat@agroforum.hu ),
vagy honlapunkon (www.agroforum.hu/elofizetes) keresztül.

A különdíjakért

A különdíjakat azok között sorsoljuk ki, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. között regisztrálnak, vagy a már meglévő regisztrációjukat frissítik honlapunkon, a www.agroforum.hu-n.

A nyereményjáték sorsolása: 2019. novemberben, közjegyző jelenlétében.

Különdíjaink:

1. különdíj:
40 liter PROPULSE gombaölő szer a Bayer Crop Science jóvoltából

A Propulse a Bayer saját fejlesztésű hatóanyagait tartalmazza. Közülük a fluopiram sejtlégzés gátló és felszívódó hatóanyag. Kijuttatás után egy része a növény felületén marad, egy része pedig behatol a növénybe és ott transzlaminárisan és akropetálisan áramlik szét. Ennek köszönhetően a levélfonákot is védi. A fluopiram SDHI hatása a gombák életműködésének csaknem minden fázisát érinti: elmarad a spórák csírázása, gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. Leáll az appresszóriumok képződése, a gomba nem képes behatolni a növényi szövetekbe. A Propulse másik hatóanyaga, a protiokonazol szterol bioszintézis gátló, DMI-hatású szisztemikus triazol fungicid. Szintén felszívódó tulajdonságú: a permetlével borított levélfelszínről folyamatosan a levél belsejébe kerül, ahol gyorsan és egyenletesen terjed szét. Hatásmódja szerint a protiokonazol az azol-csoportba tartozó gombaölő hatóanyag, amely gátolja a gombák ergoszterol-bioszintézisét. Gátolja az appresszóriumok, hausztóriumok képződését, a micéliumok növekedését, és a spóraképződést. A gombák ellen hosszú preventív hatásával tűnik ki, de kuratív és eradikatív hatása is jó.

2. különdíj:
10 hektár kukorica és 10 hektár repce hibrid a DEKALB jóvoltából – Ön választhat!

3. különdíj
3 tonna NAC 27 N műtrágya a Borealis L.A. T GmbH jóvoltából

Koncentrált, hatékony és mindenhol alkalmazható – az NAC 27 N (mészammonsalétrom) a vezető nitrogénműtrágya. Az NAC 27 N minden növénykultúrában és minden talajon alkalmazható, mivel az összes nitrogén-monoműtrágya közül ennek a legkisebb a talajsavanyító hatása. A kiváló fizikai minőség biztosítja a stabilitást tárolás és kezelés során. A tápanyagok többsége vízben oldódó formában van jelen, így azonnal elérhető a növények számára. A tápanyagok könnyen diffundálnak, akár a talaj nedvességtartalma révén is. Kiváló szóráskép!

4. különdíj
500.000 Ft értékű Natural Force biostimulátor a KITE Zrt. jóvoltából

A Natural Force egy rendkívül magas (47%) aminosav tartalommal rendelkező növénykondícionáló készítmény. Ezen aminosav tartalom nagy része a növény szempontjából kifejezetten értékes úgynevezett szabad aminosav. A szabad aminosavak magas aránya a gyártástechnológián alapul, mely során a termék alapanyagát biztosító növényi fehérjéket egy biológiai folyamat segítségével aminosavakra bontják szét.
Az enzimatikus hidrolízis során a fehérjék közötti peptidkötések fölszakadnak kialakítva így a rendkívül stabil és egyben jól oldódó szabad aminosavakat. A szabad aminosavak keletkezése során úgynevezett másodlagos metabolitok (vitaminos, fitohormonok) keletkeznek, mely tovább növelik a termék biostimulátor hatását.  A Natural Force keverhetőségét tekintve kiemelkedő tulajdonságokkal bír, ebből következően növényvédelmi kezelésekkel könnyen összekapcsolható. A KITE Zrt. saját kísérleteiben, különböző növénykultúrákban eltérő termőhelyi körülmények és évjáratok mellett is kiemelkedően termés többletet eredményezett.