Agtech SUMMIT

Agtech SUMMIT

Agrofórum Online

Fiatal agrárvállalkozók a digitális korban, az agtech forradalom hatásai, a robotika és az emberi munkaerő kérdései – többek közt ezeket a témaköröket érinti a november 22-i Agtech SUMMIT agrárdigitalizációs konferencia.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programja által szervezett esemény rámutat az ágazat kihívásaira és lehetőségeire, valamint olyan stratégiákat és megoldásokat vázol fel, melyek meghatározóak az agrárium fenntartható és versenyképes jövőjében.

Az esemény egyik kiemelt célja az agrárium jövőjével kapcsolatos legfrissebb kutatások, technológiai fejlesztések és agrárpolitikai változások bemutatása, összefoglalót adva a résztvevőknek arról,
hogy milyen irányvonalak és trendek várhatóak a mezőgazdaságban a digitalizációs fejlesztések vonatkozásában.

Vállalt feladatunk, hogy a digitális térben is egyfajta érdekképviseletet biztosítsunk az ágazat számára. Az Agtech SUMMIT konferencia közelebb hozza a gazdálkodói réteget az új típusú megoldásokhoz, amivel érdemi előrelépést tehetünk ezen technológiák szélesebb körű elterjedéséért, mind a kisebb,
mind a nagyobb gazdaságok esetében
” – hangsúlyozza Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A konferencia lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat, véleményüket
az agrárium jövőjét érintő kérdésekről, például a fenntarthatóságról, az élelmiszerbiztonságról vagy az automatizációról.

Az egész napot felölelő program többek közt kitér olyan kérdésekre is, hogy vajon mire építhetjük a jövő élelmiszergazdaságát, hogyan alakítják a különböző agrártechnológiai megoldások
a piacot Magyarországon. Továbbá azt a kérdést is boncolgatják a meghívott szakértők,
hogy megoldhatják-e önmagukban a digitalizációs eszközök a mezőgazdaság előtt álló kihívásokat? 

A rendezvény nem csak technológiai aspektusból, de társadalmi vonatkozásban is fontos témákat feszeget, így például a fenntarthatósági megfelelésekét, melyek egyrészt bizonyos összefüggésekben megnyugvást adnak, de egyre nehezebb körülményeket teremtenek gazdálkodóknak. Szó lesz az ilyen típusú kihívásokról, és arról, hogy ezen problémák nagy része hogyan kezelhető technológiai úton.

Az esti programrészben a kamara hosszú távú innovációs programjában részt vevő fejlesztői csapatokat és azok ágazati kihívásokra reagáló megoldásait is megismerheti a közönség. 

Az esemény kiváló alkalmat kínál az agrárium iránt érdeklődő szakemberek és vállalkozók számára
a kapcsolatok építésére, a partnerségek kialakítására és az ötletek megosztására.

A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.

A 2023. november 22-i Agtech SUMMIT eseményen a részvétel ingyenes, regisztrálni itt lehet.

Időpont
2023. november 22.
Budapest/NAK TechLab (Budapest,Akvárium Klub)

AGRARIA 2024

Az AGRARIA az első olyan szakmai vásár, amelyet a DLG InterMarketing szervezett Romániában, és 1995 óta komoly hírnévre tett szert, Erdély emblematikus mezőgazdasági eseményévé vált.

Időpont

2024. április 18. – 21.

Helyszín

Tetarom III Industrial Park Jucu, Kolozs megye
DLG Románia

TÚZOKÜNNEP 2024

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2024. április 27-én ismét megrendezi a népszerű „Túzokünnep” programot Bösztörpuszta-Nagyálláson, a Sztyeppék Háza területén.

Időpont

2024. április 27.

Helyszín

Bösztörpuszta, Kunszentmiklós, 6090
Bösztörpuszta-Nagyállás / Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Ónodi vásár 2024 – Országos állat- és kirakodóvásár 

Minden hónap első csütörtökén országos állat- és kirakodóvásár kerül megrendezésre a településen, sok ezres vásározó részvételével 6 és 13 óra között.

Időpont

2024. május 2.

Helyszín

3551 Ónod , Vásártér (47.996475 x 20.919897)
Ónod/ Ónod Község

31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt 2024. május 2-4., csütörtök-péntek-szombati napokon rendezik meg Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumában.

Időpont

2024. május 2. – 4.

Helyszín

6800, Hódmezővásárhely Aranyág Kert 71. (Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum)
Hódmezővásárhely/ Hód-Mezőgazda Zrt.