Nyílt nap a debreceni agrárkaron

Nyílt nap a debreceni agrárkaron

Agrofórum Online

Az üvegházak színes világával, egzotikus rovarokkal, élelmiszeripari bemutatóval, látványos kémiai kísérletekkel és campustúrával várja az agrárium iránt érdeklődő fiatalokat december 7-én, csütörtökön a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A pályaválasztás előtt álló diákok – bejárva a Böszörményi úti campust – bepillantást nyerhetnek a kar sokrétű oktatási és kutatási tevékenységébe, valamint a hallgatói élet mindennapjaiba is.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának nyílt napja december 7-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a Böszörményi úti campuson, a kar főépületének Aulájában.

Harsányi Endre agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettes köszönti majd a leendő hallgatókat, ezt követően az érdeklődő fiatalok és szüleik a különböző szakok standjainál tájékozódhatnak a képzésekről és megismerhetik az intézmény főbb kutatási területeit is.

„A debreceni agrárkar szakjai felölelik a teljes élelmiszerláncot, a növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztési alapanyag-előállítástól az élelmiszer feldolgozásáig, emellett olyan korszerű ismereteket is kapnak hallgatóink, melyek segítik megérteni a környezet- és a természetvédelem, valamint a klímaváltozás kihívásait, megfelelő válaszokat adni többek között az erőforrások okszerű használatával és a precíziós gazdálkodással.

A komplex ismereteket gyakorlatorientált módon, a Böszörményi úti campuson és annak közelében található infrastruktúráinkon, egyebek mellett laborokban, bemutatókertben, állat- és üvegházakban, élelmiszerfeldolgozó kisüzemben, halbiológiai laborban, növénytermesztési, állattenyésztési és kertészeti telephelyeinken sajátítják el a fiatalok. A nyílt napon szeretnénk minél többet megmutatni ebből a sokszínű tevékenységből” – mondta előzetesen a hirek.unideb.hu-nak Stündl László, a DE MÉK dékánja.

A nyílt napra érkezők részletesen tájékozódhatnak a felvételi eljárás menetéről, valamint a 2024/25-ös tanévben induló élelmiszer-, mezőgazdasági, kertész-, természetvédelmi, precíziós mezőgazdasági, vadgazda-, valamint mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszakokról, a lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki és az osztatlan agrármérnöki képzésekről. A rendezvényen a leendő hallgatók a szakok vezetőinek közvetlenül is feltehetik kérdéseiket.

Bemutatkoznak a beiskolázási tájékoztatón az elérhető szakkörök, a kari tehetséggondozó program, a szakkollégiumok, szó lesz a hallgatói rendezvényekről, a közösségi életről, a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről és a mobilitási programokról is. Az érdeklődő fiatalok campustúra keretében ellátogathatnak egyebek mellett a Halbiológiai Laboratóriumba, az űrprogramról ismertté vált Biodrome-ba, a Madárbarát Kertbe és az egyedülálló élelmiszerüzembe is.

Időpont
2023. december 7. 10:00
17:00
Debrecen/ Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (Debrecen, Böszörményi út 138, 4032 )

AGRARIA 2024

Az AGRARIA az első olyan szakmai vásár, amelyet a DLG InterMarketing szervezett Romániában, és 1995 óta komoly hírnévre tett szert, Erdély emblematikus mezőgazdasági eseményévé vált.

Időpont

2024. április 18. – 21.

Helyszín

Tetarom III Industrial Park Jucu, Kolozs megye
DLG Románia

TÚZOKÜNNEP 2024

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2024. április 27-én ismét megrendezi a népszerű „Túzokünnep” programot Bösztörpuszta-Nagyálláson, a Sztyeppék Háza területén.

Időpont

2024. április 27.

Helyszín

Bösztörpuszta, Kunszentmiklós, 6090
Bösztörpuszta-Nagyállás / Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Ónodi vásár 2024 – Országos állat- és kirakodóvásár 

Minden hónap első csütörtökén országos állat- és kirakodóvásár kerül megrendezésre a településen, sok ezres vásározó részvételével 6 és 13 óra között.

Időpont

2024. május 2.

Helyszín

3551 Ónod , Vásártér (47.996475 x 20.919897)
Ónod/ Ónod Község

31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt 2024. május 2-4., csütörtök-péntek-szombati napokon rendezik meg Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumában.

Időpont

2024. május 2. – 4.

Helyszín

6800, Hódmezővásárhely Aranyág Kert 71. (Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum)
Hódmezővásárhely/ Hód-Mezőgazda Zrt.