Szögedi Paprikafesztivál és Paprikasó

Szögedi Paprikafesztivál és Paprikasó

Agrofórum Online

A Rózsapaprika Napot a Szögedi Paprikafesztivál és Paprikasó foglalja keretbe. A péntektől vasárnapig (október 13-tól 15-ig) tartó rendezvénysorozat a paprikás programok igazi tárháza lesz!

Az Ördögszekér és a Kultúrkubikos közös eseményében a paprika mellett a  is kulcsszó. Hiszen a programsorozatnak helyet adó Felsőváros a malmosok és hajósok mellett a sószállítás területe is volt.

A gazdag szórakozási lehetőségeket képtelenség lenne egytől-egyig felvázolni, a www.aszegedipaprika.hu weboldalon azonban mindenki számára elérhetőek.

Néhány hívószóval mégis megpróbálkoznánk: mindhárom nap látható az egyedi ötletet képviselő otthonka-kiállítás, a gyerekeket (paprikás) mese- és bábjátékok várják, míg a szüleik a kézműves vásáron kutathatnak kincsek után. A paprikatermesztő települések polgármesterei főzőversenyen mérik össze tudásukat, mindenkit vár a bográcsos piknik, táncegyüttesek lépnek fel, koncerteket hallhatunk.

A PaprikaMolnár Kft. is képviselteti magát, hiszen a termékeik megvásárolhatóak lesznek, és az érdeklődők A szögedi paprikával, Molnár Anita könyvével is megismerkedhetnek.

A RÉSZLETES PROGRAMOKÉRT KATTINTSON IDE!

Időpont
2023. október 13.
15.
Szeged/Ördögszekér, Kultúrkubikos (Szeged, Felső Tisza-Part)

AGRARIA 2024

Az AGRARIA az első olyan szakmai vásár, amelyet a DLG InterMarketing szervezett Romániában, és 1995 óta komoly hírnévre tett szert, Erdély emblematikus mezőgazdasági eseményévé vált.

Időpont

2024. április 18. – 21.

Helyszín

Tetarom III Industrial Park Jucu, Kolozs megye
DLG Románia

TÚZOKÜNNEP 2024

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2024. április 27-én ismét megrendezi a népszerű „Túzokünnep” programot Bösztörpuszta-Nagyálláson, a Sztyeppék Háza területén.

Időpont

2024. április 27.

Helyszín

Bösztörpuszta, Kunszentmiklós, 6090
Bösztörpuszta-Nagyállás / Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Ónodi vásár 2024 – Országos állat- és kirakodóvásár 

Minden hónap első csütörtökén országos állat- és kirakodóvásár kerül megrendezésre a településen, sok ezres vásározó részvételével 6 és 13 óra között.

Időpont

2024. május 2.

Helyszín

3551 Ónod , Vásártér (47.996475 x 20.919897)
Ónod/ Ónod Község

31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt 2024. május 2-4., csütörtök-péntek-szombati napokon rendezik meg Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Aranyág kert 71. szám alatti Kiállítási Centrumában.

Időpont

2024. május 2. – 4.

Helyszín

6800, Hódmezővásárhely Aranyág Kert 71. (Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum)
Hódmezővásárhely/ Hód-Mezőgazda Zrt.