Bidló Gábor

Bidló Gábor

Agrofórum Online

Terményárak: áresésben a búza és a kukorica - nem jók a kilátások sem

Február folyamán eddig két fontos információ jelent meg, amit a piac már nagyon várt. Az USDA végre kiadta szokásos havi előrejelzését illetve a déli félteke időjárási helyzete javult.

2019. február 21. 13:02

Terményárak: kettős ármozgás – Európa most vesztes

Január utolsó napjaiban az európai áraknak nem volt, amit támaszt adjon, így lassú árcsökkenés következett be.

2019. február 5. 15:36

Terményárak: adathiányos hét – passzivítás a piacokon

A búza piacán lassan a takarmány- illetve az ipari célú felhasználásra vásárlók többet fizetnek, mint amit a malmi célra keresők kínálnak és ez csökkenti a malmi minőségben rendelkezésre álló mennyiségeket is.

2019. január 28. 14:03

Terményárak: csendes évkezdet – Dél-Amerika került a figyelem középpontjába

Számunkra rövid távon két üzenete lehet az elmúlt napoknak és ezek közül az egyik, hogy a vevői piacunk továbbra is keresi a malmi búzákat, de a héten az árak növekedése már lassult.

2019. január 18. 09:35

Terményárak: pozitív év végi hangulat

December második fele, illetve utolsó kereskedési napjai pozitív hangulatban teltek, a jegyzéseket is inkább az emelkedés jellemezte.

2019. január 2. 13:53

A megbékélés elhalasztva: szója fel, de meddig?

December első hete még pozitív hozzáállásban telt, így az amerikai tőzsdei jegyzések emelkedni tudtak, de ez nem terjedt át Európára és itt csak minimális elmozdulás következett be.

2018. december 12. 11:54

Terményárak: nagy találkozásra várt a piac

A hazai piacon túl nagy a csend – kukorica eladó nincs és bár a kereslet sem élénk, de az figyelemre méltó, hogy az árszintek változatlanok, de már egyre távolabbi határidőkre szólnak: most már jövő nyárig kell a korábbi árért tárolni.

2018. december 4. 14:34

Terményárak: megújuló remények – enyhe áremelkedéssel

A tőzsdei jegyzések mind az USA-ban, mind Európában olyan értékeket értek el, melyek korábbi minimumok közelébe kerültek és ez a korábbi eladási pozíciók lezárását vagyis vételi hullám elindulását eredményezte.

2018. november 26. 08:02

Terményárak: várakozás és találgatás

Az árfolyamok és a piaci mozgások alapján szükséges lenne az árcsökkenés, az utóbbi időben már nem csak az orosz-ukrán, hanem az USA-beli búza is versenyképesebbé vált és hasonló tendencia érezhető Dél-Amerikából is.

2018. november 13. 14:16

Terményárak: a kukorica jegyzése sem csökkent

Október utolsó napjai ismételten az új típusú kommunikáció jegyében teltek és mert ez kedvező kilátásokkal kecsegtetett némileg tudtak emelkedni az árak.

2018. november 6. 04:40