Varga Gábor

Agrofórum Online

Milyen érésidejű búzát válasszak?

2021. augusztus 7. 04:36

A klímaváltozás szélsőséges hatásainak elkerülésével alapozhatjuk meg a nagy termést.

Őszi búza: minőség vagy mennyiség?

2021. augusztus 2. 09:53

A termesztési cél megválasztása nehéz döntés elé állítja a gazdákat. De kell-e egyáltalán választani?

SAATEN-UNION-kalászosfajták

2021. július 26. 13:50

Tartsa kordában a klímaváltozás hatásait.

Amit a termelő kíván, mi teljesítjük

2021. július 23. 06:31

Válasszon kedvencet a SAATEN-UNION modern árpafajtái és -hibridjei közül.

Stabil bázis változó környezetben: frakcionált hibridbúza-vetőmagok

2021. július 20. 20:04

A búzahibridek termesztéstechnológiája bizonyos tekintetben – az igényeknek és a fejlesztési kísérleteknek köszönhetően – a finomhangolás időszakában van. Ebben a munkában kiemelt figyelmet fordítunk a vetéstechnológiai és a vetőmagminőséggel kapcsolatos fejlesztéseinkre, mivel a dinamikus és homogén állományfejlődés – fokozottan az őszi időszakban – alapjaiban befolyásolja a terméspotenciált.

Hozza ki a hibridkalászosokból a maximumot!

2021. július 2. 12:48

A szántóföldi növénytermesztésre a folyton változó és egyre változatosabb termelési körülmények, továbbá a hektikus piaci árak jellemzők. Ebben a bizonytalan környezetben hibridek használatával tehetjük hatékonyabbá kalászostermesztésünket, hiszen a hibrideket a fajtáknál lényegesen nagyobb termésbiztonság jellemzi.

A szója értékét nem lehet túlbecsülni

2020. december 4. 13:43

Megfelelő fajta választásával a szója az ország minden termőtáján sikerrel termeszthető.

Ismét hibridbúzák végeztek az élen

2020. szeptember 2. 13:44

Itt vannak a GOSZ–VSZT–NAK Őszi Búza Posztregisztrációs Fajtakísérlet friss eredményei.

HIBRIDBÚZA. NAGY HOZAMOK, STABIL TELJESÍTMÉNY.

2020. augusztus 28. 09:55

Tesztjeink alapján a frakcionált vetőmag országszerte lehetőséget ad a sűrű soros, szemenkénti, úgynevezett precíziós vetéstechnológia üzemi szintű elvégzésére is.

Árpatermesztés intenzíven?

2020. augusztus 24. 12:58

Megéri a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítani a kiváló takarmány- és élelmiszeripari alapanyagra.