A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Hardi örömteli előrelépésről számolhatott be, hiszen elkelt az első HARDI AEON permetezőgép hazánkan. A tavalyi bemutatókörút után megérkezett az első permetezőgép, amely az idei Agromash Expo és Agrárgépshow után végre tulajdonosánál kezdheti meg működését.

A HARDI AEON a legújabb fejlesztésű vontatott szántóföldi permetezőgép. A kiállításon kiállított gép 5200 literes tartállyal és 30 méteres delta force szórókerettel rendelkezik. Kuriózumként emelhető ki továbbá, hogy ez az első, hátsókerék-kormányzású permetezőgép. Korábban vonórúdkormányzás, valamint törzscsuklós nyomkövetés volt a Hardi permetezőin. Ez az első megoldás, a comfort track nyomkövetés, mely szórókeret-stabilitást biztosít, miközben a nyomtáv fokozatmentesen állítható és mechanikusan biztosítható. A gép rendelhető továbbá TwinForce légrásegítéses szórókerettel is, mely 24-36 méterig érhető el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

04:41

Agrofórum a tábla széléről: a cseresznyelégy elleni védekezés lehetőségei

2024. június 3. 10:30

A cseresznyelégy rajzásának pontos megfigyelése alapot adhat a növényvédelmi kezelés idejének megválasztásához. De hová helyezzem a sárga ragacslapot, és egyáltalán a ragacslap növényvédő készítménynek számít-e? Hertelendy Péter növényorvossal ezeket a kérdéseket járjuk körbe Szár határában.

Székely viccek, jó pálinkák, vadpástétom és talajvédelem - OMÉK 2022

2021. október 26. 17:07

Vidám összefoglaló az OMÉK-ról vadhússal, székely humorral, pálinkával és egy kis talajvédelemmel.

Három kombájn a repcetáblán - Így zajlott az aratás Chernelházadamonyán

04:24

Három kombájn a repcetáblán - Így zajlott az aratás Chernelházadamonyán

2019. augusztus 25. 21:34

A Kőszeghez közeli kis falu, Chernelházadamonya határában egyszerre négy kombájn vágta a repcét júliusban - ebből három CLAAS betakartógép egyetlen közepes méretű táblán dolgozott. A majdnem 2000 hektáron gazdálkodó Répcevölgye 2001 Kft.-nél idén 460 hektáron termett repce, amit körülbelül 4 tonnás eredménnyel tudtak betakarítani.

Nem lesz meg az önellátásunk kukoricából? - Csökkenhet a vetésterület is

2022. október 6. 13:04

3,5 millió tonna betakarított kukoricára számítanak 2022-ben a Kukorica Kör Egyesület szakemberei. A gazdálkodók nagyon nehéz, és tanulságos évet fognak zárni, ami már most bizonyította, hogy a jövőben sokkal jobban oda kell figyelni a talaj vízmegtartó képességére, a talajszerkezetre, a talajéletre, ezek ugyanis stratégiai tényezővé váltak.

A folyékony tápanyag-utánpótlásé a jövő?

2021. szeptember 28. 09:31

Több mint 20 munkatárs, több mint 40 termék, komoly üzemi kapacitás, és magasfokú szakmaiság. A Vulcan Agro 2017 óta segíti a magyar termelők munkáját olyan egyedi, gyakorlati, komplex megoldásokkal, amelyek túlmutatnak egy-egy jó minőségű terméken. Így van ez a tápanyag-utánpótlás és talajjavítás kapcsán is.

Költséghatékony tápanyag-utánpótlás lombtrágyákkal

2021. december 28. 04:04

A Vulcan Agronál 2019-ig úgy gondolták, hogy folyékony lombtrágyákkal nem foglalkoznak, a rengeteg elvégzett levélanalízis és talajvizsgálat eredménye ugyanakkor azt mutatta, hogy számos tápanyag talajon keresztül történő felvételét nem tudják eléggé segíteni. Ez ösztönözte a szakembereket egy lombtrágya-projekt beindítására, ami mostanra számos, rendkívül sikeres terméket eredményezett.

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

03:06

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

2019. október 8. 18:41

A Stabák Agro Line Kft. hazánk egyik legszárazabb térségében, Szarvas környékén mintegy 2200 hektáron végez szántóföldi növénytermesztést. A klasszikus növénykultúrák között nagy szerepe van a kukoricának, évente a vetésterület mintegy 15%-án növekszik. A vállalatnál kiemelten fontos a fajtaválasztás, termelésbe csak azokat a hibrideket vonják, amelyek a saját kísérletekben kiemelkedőt nyújtanak - a KWS termékei éppen ezért rendszeresen megtalálhatók üzemi szinten is.

Így készül a zöldségpalánta - tápkockázó vetőgéppel

2021. február 19. 11:55

Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!