A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Hardi örömteli előrelépésről számolhatott be, hiszen elkelt az első HARDI AEON permetezőgép hazánkan. A tavalyi bemutatókörút után megérkezett az első permetezőgép, amely az idei Agromash Expo és Agrárgépshow után végre tulajdonosánál kezdheti meg működését.

A HARDI AEON a legújabb fejlesztésű vontatott szántóföldi permetezőgép. A kiállításon kiállított gép 5200 literes tartállyal és 30 méteres delta force szórókerettel rendelkezik. Kuriózumként emelhető ki továbbá, hogy ez az első, hátsókerék-kormányzású permetezőgép. Korábban vonórúdkormányzás, valamint törzscsuklós nyomkövetés volt a Hardi permetezőin. Ez az első megoldás, a comfort track nyomkövetés, mely szórókeret-stabilitást biztosít, miközben a nyomtáv fokozatmentesen állítható és mechanikusan biztosítható. A gép rendelhető továbbá TwinForce légrásegítéses szórókerettel is, mely 24-36 méterig érhető el.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bio palántanevelés - minden, amit tudni kell

2021. május 31. 09:50

Sok kihívást tartogat, nagy odafigyelést, és rengeteg apró trükköt igényel a palántanevelés egy ökológiai szemléletű kertészetben. A Zsámboki Biogazdaságban 2,5 hektáron, azon belül pedig 2000 négyzetméteren zajlik a termesztés, Matthew Hayes 2010 óta gyűjtheti itt a saját tapasztalatokat, és minden évben kísérletezik is valamin. Magyar feleségével majdnem 30 éve ismerkedett meg Angliában, és végül, álmának valóra váltsása érdekében, hogy saját gazdasága legyen, a Pest megyei településre költözött.

"Óriási rizikó a gabonatermesztés" - Így aratták le az őszi búzát Tolnában

06:27

"Óriási rizikó a gabonatermesztés" - Így aratták le az őszi búzát Tolnában

2019. július 18. 10:52

Július elején felzúgtak a kombájnok a Duna árterében is. Tallós Attila Fadd, Gerjen, Dombori és Tolna térségében 1993 óta foglalkozik növénytermesztéssel. A 350 hektár saját, bérelt és szolgáltatott területen néhány nap alatt végeztek a kalászosok aratásával, amit nehezített, hogy az időben szinte teljesen összecsúszott a repce betakarításával. Az eredmények ebben az évben nem a legjobbak, bár az idei szezonhoz képest az őszi búza 7 tonna feletti termésátlaga komoly szakértelemről tesz tanúbizonyságot.

Újdonságok almatermelőknek: permetezőgép és Modi klubfajta

2021. szeptember 3. 08:59

Egy új, a hagyományostól teljesen teljes integrációs termesztési rendszerbe szánt almafajtát, a Modit, valamint két új gépcsaládot mutatott be a KITE Zrt. augusztus eleji szakmai rendezvényén. Poór Miklós modern, nyírségi ültetvényében az ID David eszközzei mellett az innovatív, magas minőségű, spanyol Mañez y Lozano permetezőgépeket ismerhették meg az érdeklődők.

Takarónövények 112 hektáron - Így áll át talajkímélő gazdálkodásra a Zalagroup Agrár Kft.

2023. január 3. 13:16

Nem túl gyakori, sőt kifejezetten ritka látvány egy 112 hektáros tábla, amin takarónövények fejlődnek. Az 1000 fejős tehénnel is rendelkező Zalagroup Agrár Kft. 1200 hektáros üzemi területén azonban nagy erőkkel folyik az átállás a talajkímélő, vízmegőrző és valóban fenntartható gazdálkodásra.

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

09:48

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:02

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarack fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. Az őszibarack kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Rémen nem bízzák a véletlenre az őszi búza termesztését

2022. május 25. 12:01

A 2022-es aszályos tavaszt is segített átvészelni az FMC RhizoMagic növénykondíciónálója a rémi Görhöny Kft.-nél, ahol már korábban kiváló, számszerűsített tapasztalatokat szereztek a készítménnyel kapcsolatban. A Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál nagyjából 1200 hektáron foglalkoznak szántóföldi növénytermesztéssel, és semmit nem bíznak a véletlenre - az új termékeket is csak a saját tesztek elvégzése után kezdik üzemi szinten használni.

Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? - Isterra fajtabemutató Kaposváron

2022. augusztus 3. 15:42

Cellule, Basilio, Frenetic... Csak néhány rendkívül népszerű búzafajta, ami helyet kapott az ISTERRA Magyarország kaposvári kísérleti parcellájában, ahol június közepén a hagyományos kalászos bemutató mellett egy technológiai tesztsorozattal is várták a termelőket.

John Deere: beltartalmi értékek betakarítás közben - Innovációk és gépátadó a KITE Napokon

2022. június 1. 19:27

Egy ünnepélyes gépátadó, a precíziós gazdálkodást segítő szolgáltatások és eszközök, egy különleges, előremutató újdonság a John Deere kombájnokban, és a 8000-es traktorok fülkéjével ellátott önjáró permetezőgép.