A piliscsabai suttyók nyerték a mezőgépész versenyt Mezőfalván – Legyél te is mezőgépész!

A piliscsabai suttyók nyerték a mezőgépész versenyt Mezőfalván – Legyél te is mezőgépész!

Agrofórum Online

Május 24-én, a NAK Szántóföldi Napokon rendezték meg a MEGFOSZ Legyél Te is mezőgépész országos szakmai bajnokságának egyik tavaszi fordulóját. 20 csapat, mintegy 100 versenyző közül az előválogatón legjobban szereplő négy gárda mutathatta meg tudását Mezőfalván. A piliscsabai Szakma gyöngyei, a jánoshalmai Szakembörök és a pápai Mezős 5-ös csapat előtt végül a szintén piliscsabai Suttyók nyerték meg a négy feladatból álló versenyt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

7:18

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

2023. december 7. 11:40

Az idei Agritechnica kiállításon a Väderstad talajművelő gépei mellett vetőgépeinek portfólióját is az érdeklődők elé tárta. A jól ismert Tempo megjelenése a hazai és nemzetközi piacon tíz évre nyúlik vissza, és természetesen hűen a vállalat innovatív megközelítésének, a termékfejlesztés máig is tart. Amennyiben nagy területen nagy mennyiségű és méretű mag vetése a cél, a Tempo megfontolandó lehetőség a gazdák számára, hiszen a folyamat kevés utántöltéssel megoldható. A gép központi mag-, és granulátumtartályának köszönhetően a gép hátsó részén, a vetőegység fölött nem helyezkedik el tartály. A nyomottlevegős vetési elv, magadagolás az új kialakítás mellett a régi maradt, de ez nem minden...

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

03:24

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

2019. június 12. 07:37

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak - többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Középpontban a talajélet: tápanyag-utánpótlás vinaszra és melaszra alapozva

2021. december 28. 16:49

A hagyományos tápanyag-kijuttatás kapcsán a termelők az útkeresés fázisában vannak - vélik a VulcanAgro szakemberei, akik szerint a talajélettel kellene sokkal többet foglalkozni. A tápanyagok kijuttatásánál ugyanis fontos, hogy azok szervesen be tudjanak kapcsolódni a talaj életébe. A vinaszra és melaszra alapozott termékek felhasználása sokrétű lehet. Alkalmazhatók például a teljes felületen, nagy mennyiségben, akár 300-500 liter/hektár dózisban, egyfajta alaptrágyaként, de használató célzottan, koncentráltan, sávos kijuttatással a vetendő növénysor alatt is vagy a vetéssel egymenetben, starterként.

A regeneratív mezőgazdaság élvonalában

11:53

A regeneratív mezőgazdaság élvonalában

2024. január 20. 11:10

A regeneratív, vagy talajmegújító mezőgazdaság alapköveit hazánkban a kilencvenes években fektették le, és azóta egyre bővül a gyakorló gazdálkodók köre is, köszönhetően első sorban a Talajmegújító Gazdák Egyesületének, amely 2015 óta csapattá szerveződve, az információmegosztás és támogatás útján küzd azért, hogy a talaj védelmét előtérbe helyező gazdálkodási forma egyre nagyobb teret nyerhessen hazánkban is.