Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken – A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken – A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

Agrofórum Online

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Milyen aratásra számíthatunk idén? - Gazdálkodókat kérdeztünk Mezőfalván

03:14

Milyen aratásra számíthatunk idén? - Gazdálkodókat kérdeztünk Mezőfalván

2019. június 12. 07:30

Gazdálkodókat kérdeztünk a NAK Szántóföldi Napokon, hogy milyen aratást várnak.

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben - Agrofórum kerekasztal 1. rész

2020. március 4. 11:45

Trendek és újdonságok a repcenemesítésben. Erről is kerekasztal beszélgetést tartott az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon, amely során a szakmai előadóink számos fontos témát érintettek.

Mospilan nyereményjátékot hirdetett a Sumi Agro Hungary Kft.

2024. április 22. 17:10

A Sumi Agro Hungary Kft. 2024. március 1-jén indította el Mospilan nyereményjátékát azzal a szándékkal, hogy a Nippon Soda által gyártott és itt Magyarországon a cég által forgalmazott eredeti japán terméket népszerűsítse a felhasználók körében, és egy kis jókedvet hozzon ebbe a mai nehéz világba.

JCB újdonságok: Fastrac univerzális traktorok és elektromos rakodó

2022. október 5. 15:34

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amit szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettünk meg. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét.

"A sávművelő a mi ekénk" – Sávos talajművelés a zöldellő takarónövényben

2022. december 21. 18:26

Sávművelő dolgozik egy takarónövény-keverékkel dúsan benőtt táblán Csákvár és Vértesboglár között, Cvikli Balázs területén.

Egymillió uborkapalánta a hightech üvegházban

2021. március 7. 08:18

Az elmúlt években telített lett a magyar hajtatott paradicsom piaca hiszen a közelmúltban számos magas légterű, hightech üvegházat adtak át hazánkban. Emiatt aztán a zöldségtermelők új utakat kerestek, és a hajtatott uborka az a növény, amit viszonylag kis átalakítási költség mellett, gazdaságosan lehet nevelni az ilyen fejlett üvegházakban. Ez azt is eredményezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik az uborkapalántákra, amit az Árpád-Agrár Zrt. több mint egy éve átadott szegvári palnátanevelő üvegházában is érzékelnek.

Csak pár nap maradt a nitrátjelentésre!

2020. március 25. 11:49

Idén is eljött a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint az állattartóknak a nitrát adatszolgáltatás időszaka.