Maszkos Dutra és a 100 éves gőzgép működés közben

Maszkos Dutra és a 100 éves gőzgép működés közben

Agrofórum Online

Még az öreg Dutra traktor sem lázadt fel a Bábolnai Gazdanapokon azért, hogy maszkot kell viselnie, bár a szabadtéri rendezvény során ez nem is volt kötelező. A magyar gépgyártás legtöbb kiemelkedő alkotása éppen a veszélyeztett, fél évszázadnál időszabb korban van, igaz, fennmaradásukat nem a járványok, sokkal inkább a háborúk és az elmúlt évtizedek viszontagságai veszélyeztették - különösen a vasból készült gőzgépeket.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Márpedig a szántás kockáztatás

4:50

Márpedig a szántás kockáztatás

2023. augusztus 14. 13:00

A szántás létjogosultsága minden esetben felülvizsgálandó ilyen szélsőséges időjárási körülmények, és talajaink állapota miatt. A több generáción átívelő megszokás jelentősen hozzájárulhat a talajdegradációs folyamatok erősödéséhez. Okszerűen, a talajállapot felmérését követően azonban vannak esetek, amikor akár ,,ekéhez is nyúlhatunk”. A talaj víztároló kapacitásának növelése, szervesanyaggal való feltöltése, a megfelelő talajélet fenntartása azonban egyéb más gyakorlatok előtérbe helyezésével hatékonyabban támogatható.

Talajművelés és talajmegújítás színpompás virágokkal

2021. március 26. 08:08

Darányban számos kísérlet zajlott és zajlik a takarónövények alkalmazásával kapcsolatban. Varjú Ádámék családi gazdaságában már három éve használnak saját, egyedi igényeik szerint összeállított keveréket - ráadásul sikeresen.

Hardi Percek II. rész - Delta Force keret

2018. november 16. 08:42

A Hardi Delta Force szórókeret a jelen és jövő mezőgazdaságának minden igényét kielégíti. A nagysebességű teljesítmény, a csekély szállítási szélesség és a nagymértékű robusztusság mind fontos jellemzője.

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

05:02

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

2019. március 26. 06:42

Fehér és barna kalapú csiperkét, valamint laskagombát termesztenek a Bio-Fungi Kft. ócsai gombatermesztő telepén. A dinamikusan fejlődő vállalat 2008 májusában váltott a polcos, holland típusú termesztési módszerre, előtte pincében, zsákos technológiával dolgoztak.

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

4:11

Hogy áll a növényorvoslás hazánkban?

2023. június 23. 18:17

Napjainkban a növényvédelem társadalmi megítélése nem túl kedvező. Ennek hátterében az információhiány, és egyéb szervezetek tevékenysége állhat. Ez, a növényorvosi szakmát nem kifejezetten pozitív színben tünteti fel, miközben a hatékony növénytermesztés, és élelmiszerellátás alapját képező hivatásról van szó.

Három kombájn a repcetáblán - Így zajlott az aratás Chernelházadamonyán

04:24

Három kombájn a repcetáblán - Így zajlott az aratás Chernelházadamonyán

2019. augusztus 25. 21:34

A Kőszeghez közeli kis falu, Chernelházadamonya határában egyszerre négy kombájn vágta a repcét júliusban - ebből három CLAAS betakartógép egyetlen közepes méretű táblán dolgozott. A majdnem 2000 hektáron gazdálkodó Répcevölgye 2001 Kft.-nél idén 460 hektáron termett repce, amit körülbelül 4 tonnás eredménnyel tudtak betakarítani.

Idegenelés őszi búzában - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 15. 14:40

Mi az az idegenelés? Hogyan zajlik mindez a vetőmag-termesztés időszakában? Sipos gazda válaszol.