Hatékony is lehet a fenntarthatóság? – John Deere gépek a talajvédelmi bemutatón

Agrofórum Online

Talajvédelmi technológiai megoldásokkal, a szélsőséges környezeti viszonyoknak is jobban ellenálló fajtákkal, és jövőbemutató megoldásokkal várta a termelőket a KITE Zrt. a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon. Hogyan lehet hatékony a fenntarthatóság? - többek között erre a kérdésre próbáltak választ adni a vállalat szakemberei a Green Deal kapcsán is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az innováció állandó - Az 50 éves a KITE az AGROmashEXPO-n

2023. február 10. 19:40

Fél évszázad egy agrárvállalat életében nem kevés, főleg egy olyan gyorsan és folyamatosan változó korszakban, amit jelenleg is élünk.

Regeneratív forradalom? - Gyakorlati oktatási programot indít a Talajmegújító Gazdák Egyesülete

2023. február 13. 07:57

A regeneratív, talajmegújító termelési módszerek alkalmazása hazánkban - sok más országhoz hasonlóan - még gyerekcipőben jár.

Mit tehetünk a csonthéjasok monília okozta fertőzése ellen?

03:16

Mit tehetünk a csonthéjasok monília okozta fertőzése ellen?

2024. május 29. 06:10

Csonthéjas gyümölcsfáink egyik meghatározó kórokozója a monília. Hogyha virágzásban nem védekezünk a gomba ellen megfelelően, akkor később már nehezen korrigálhatjuk kémiai úton a hibánkat. Az Agrofórum nézői Hertelendi Péter növényorvos tanácsait hallhatják, a megkésett gazdálkodók pedig készíthetik a metszőollót!

Mi lesz veled, növényvédelem? - A szakma jövőjéről kérdeztük a Növényorvosi Napon megjelenteket

2019. december 6. 17:52

November közepén rendezték meg a 2019-es Növényorvosi Napot a gödöllői Szent István Egyetem aulájában, ahol arra voltunk kíváncsiak, mit gondolnak a szakemberek a növényvédelem jövőjéről, a szakma kihívásairól.

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

04:04

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

2019. július 18. 10:14

Mit kell tudni a napraforgó peronoszpóráról? Hogyan lehet megelőzni a peronoszpóra fertőzést? Védekezés és a peronoszpóra jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.

Öt kombájnnal aratták a borsót Gyermelyen - Borsó vetőmag-előállítás 900 hektáron

06:22

Öt kombájnnal aratták a borsót Gyermelyen - Borsó vetőmag-előállítás 900 hektáron

2019. július 18. 10:59

A Gyermely Zrt. számára a tészta és a liszt a legfontosabb termék, ebből kifolyólag ugyanakkor a növénytermseztési ágazat is nagy szerephez jut, többek között a kalászosok termesztése. Az őszi búza előveteménye az esetek nagy részében borsó, hiszen a hüvelyesekből minden évben nagyjából 900 hektárnyi növekszik a környéken.