„A sávművelő a mi ekénk” – Sávos talajművelés a zöldellő takarónövényben

Agrofórum Online

Sávművelő dolgozik egy takarónövény-keverékkel dúsan benőtt táblán Csákvár és Vértesboglár között, Cvikli Balázs területén.

A konkrét művelet, illetve annak időzítése alapvetően nem része a 220 hektáron termelő, további 400 hektáron mezőgazdasági szolgáltatást végző családi gazdálkodó technológiájának, de a kísérletező kedvű szakember ezzel is szemléltetni akarta a talajvédő technológiák fontosságát és változatosságát a Démétér Biosystems Kft. november közepén megrendezett gyakorlati, terepi eseményén. A talajvédelem és talajjavítás ugyanis Czvikli Balázs szerint napjainkban a sikeres gazdálkodás kulcsa.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Intenzív almatermesztésbe fogtak Majosházán

2020. november 8. 14:08

Szabó Zoltán fiával gazdálkodik. Eddig szántóföldi növénytermesztést folytattak csak, viszont egy pályázatnak köszönhetően régi álma teljesülhetett: sikerült 5 hektáron egy egészen korszerű, intenzív almáskertet létrehozniuk.

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken - A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

2020. március 12. 07:05

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Hardi Percek XVI. - Sebessegkalibráció

2021. március 7. 08:57

Megmutatjuk, hogyan kell elvégezni a pontos sebességkalibrációt Hardi permetezőgépeken.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

Szőlészeti gépújdonságok a Balaton partján

2021. december 7. 14:59

Csodás helyszínen, a Balaton mellett, a Légli szőlőbirtok területén mutatta be gépkínálatának újdonságait a Vektor Mezőgép Kft. Míg az olasz Spedotól a soraljművelésre ajánlottak profi eszközöket, addig a német Freilauber a szőlő zöldmunkáihoz kínál hatékony gépeket.

Oros Cornado kukorica és Sun napraforgó vágóasztalok a Linamartól

2023. február 22. 14:27

Két magas felszereltségű vágóasztallal várta az érdeklődőket a LINAMAR HUNGARY Zrt. Oros divíziója a 2023-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

Hardi Percek II. rész - Delta Force keret

2018. november 16. 08:42

A Hardi Delta Force szórókeret a jelen és jövő mezőgazdaságának minden igényét kielégíti. A nagysebességű teljesítmény, a csekély szállítási szélesség és a nagymértékű robusztusság mind fontos jellemzője.