Elég ma a műtrágya a sikeres termesztéshez? Válasz: egyértelműen nem.

Agrofórum Online

Változnak az idők, és napjaink összetett gazdasági-környezeti rendszerében nem lehetünk a megszokás rabjai. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: szemléletváltást követel az agrárium számos területe: a növénytermesztésben a fajtaválasztás, tápanyag-utánpótlási stratégia átalakítása pedig elengedhetetlennek bizonyul. Szakértők beszélnek a Gyulatanyán megrendezett kukorica-napraforgó szakmai napon arról, hogy milyen tényezőkre kell a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetni.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ősgabonák nyomában - Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 16. 15:26

Ha kalászos fajtaválasztásról van szó, akkor nincsenek könnyű helyzetben az ökológiai gazdálkodók. A legtöbb, hazánkban is elérhető árpát, búzát ugyanis többségében konvencionális termelésre nemesítették, szelektálták.

Aratás és szezonértékelés az Aranyszarvas Zrt.-nél

2020. július 31. 07:30

A 2020-as szántóföldi mezőgazdasági szezon nem volt szokványos. A kezdeti aszályt, sok eső váltotta fel, a tavaszi hónapok mintha felcserélődtek volna.

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

3:11

Energiatakarékosság és talajvédelem: hívószavak a KITE életében

2023. szeptember 2. 10:40

A KITE Szántóföldi Napok második helyszínén, Hajdúböszörményben két fő témakör, az energiatakarékosság és a talajvédelem köré épült a vállalati bemutató. A két terület a növekvő inputanyagárak, és a folyamatosan degradálódó talajok mellett igen meghatározó.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

Hardi Percek XVII. - Hardi Alpha EVO vezetőfülke

2022. április 7. 14:23

Az új, tágas EvoCab II fülke a HARDI egyedi fejlesztése. A jellegzetes, 3-oszlopos kialakítás 320 fokos, akadálytalan látómezőt biztosít. A fülke túlnyomásos rendszerrel, külsőlevegő-porszűrő rendszerrel, aeroszol- és páraszűrővel rendelkezik a kezelő védelme, valamint a 4-es osztálybesorolás követelményeinek teljesítése érdekében. Az új légkondicionáló rendszer intenzív klímakamrában végzett vizsgálatokon esett át, hogy a legforróbb körülmények között is képes legyen biztosítani a kezelő kiemelkedő szintű kényelmét.

Magyar gazdák! Számítunk rátok a koronavírus-járvány idején, köszönjük a munkátok!

2020. március 20. 20:21

A kukorica vetése nem maradhat el, az állatokat etetni kell, a gyümölcsösökben nem állhat meg a munka a koronavírus-járvány idején sem. A gazdálkodók előtt minden eddiginél nagyobb kihívás áll. Termelni a koronavírus miatt kialakult világválság idején. Mi bízunk a termelők szakértelmében! Számítunk rátok, és köszönjük a munkátokat!

KWS újdonságok - Feliciano KWS, a betegségellenálló robusztus repce

2020. május 19. 21:18

A 2020-as év egyik újdonsága a FELICIANO KWS repce, ami nagyon könnyen adaptálható a különböző termőhelyi viszonyokhoz. „Intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt ajánljuk. Őszi fejlődési képessége kiemelkedő, a vetést követően ráadásul nemcsak a föld felszíne fölött képez nagy zöldtömeget, hanem a talajban is nagyon erős gyökérrendszert fejleszt” – ismertette Dr. Kismányoky András.

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során II.

5:14

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során II.

2023. augusztus 3. 10:13

Az előző, a növényvédelem során felhasznált egyéni védőfelszerelések jelentőségét taglaló videónk után most részletes útmutatást adunk a növényvédelmi tevékenységet végzők számára a tekintetben, hogy milyen eszközök felhasználása mellett tehetünk legtöbbet egészségünkért.