Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Akár a szálastakarmányozás gépeiről, akár a tárolás eszközeiről beszélünk, a Gravetti Kft. kiváló lehetőségeket szolgáltat mindkét szegmensben. Idén az Agritechnica kiállításon is talákozhattunk a forgalmazóval a Richell standján, ahol Shelterall típusú tárolósátrakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint az ELHO gépgyártó partner esetében is körbejárhattuk a kiállított gépeket.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

03:33

Mi lesz veled, magyar krumpli? - Tragikus állapotok a magyar burgonyatermesztésben

2019. augusztus 30. 15:16

Július végén a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán tartottak meg a hagyományos Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozást, Fajta-, Növényvédelmi és Technológiai Bemutatót. A szakmai beszélgetésekre nagy szükség is volt, hiszen a burgonya Magyarországi vetésterülete folyamatosan csökken. Ennek egyik alapvető oka az áru szabad áramlása az EU-n belül, hiszen a tőlünk északabbra fekvő államok jelentős mennyiségű étkezési burgonyát hozhatnak be az országba, amit sokkal olcsóbban tudnak előállítani.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

A csodák fűszereskertje: a Sudár Birtok

2021. június 24. 09:40

Virágzik a mocsári nőszirom a Győrújfalu határában csordogáló, békáktól hangos csatorna partján. Néhány méterrel arrébb egy mocsári teknős napozik, a csalánosban pedig nyüzsögnek a különböző rovarok, pókok. A fűszereskertben pedig már lila virágot hozott a metélőhagyma és a zsálya, de a kakukkfű is kidíszítette magát május utolsó napjaira. Idilli környezet, csodás nyugalom, és a természet tisztelete, szeretete árad itt minden egyes növényből, minden egyes rögből. A 6,5 hektáros Sudár Birtokon vagyunk ahol a bio fűszer- és gyógynövények termesztése mellett szemléletformálás és környezeti nevelés is zajlik.

Agrofórum metszésiskola - Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

07:30

Agrofórum metszésiskola - Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:08

Hogyan kell megmetszeni tavasszal a kajszi fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. A kajszi kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

AKTUÁLIS! Lemosó permetezés nagyüzemben és kiskertben

2020. március 25. 11:45

A károsítók (gombák, baktériumok, rovarok, atkák) áttelelő alakjai télen is jelen vannak a fáinkon, várva a tavaszt, hogy újra támadhassanak. A téli hideg csak részben képes csökkenteni a számukat, enyhe telekben pedig szinte semmi nem akadályozza a sikeres áttelelésüket. A tél végi lemosó permetezés ezeket képes gyéríteni, így pedig ’tiszta lappal’ indíthatjuk a növényvédelmet!

Gabonafélék őszi gyomirtásának indokai - Sipos gazda gyakorlata alapján

2021. március 22. 17:51

A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási A megváltozott klimatikus tényezők a gyomosodási tendenciákat és ezzel együtt a gazdálkodási szokásainkat is folyamatosan formálják. Egyre elterjedtebb az őszi vetésű gabonák őszi gyomirtása. S hogy erre miért van szükség? Sipos gazda elmondta, milyen körülmények indokolhatják ezt a kezelést.

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

03:50

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

2017. október 8. 21:07

Július közepén betakarítási bemutatósorozatot tartott az ország több pontján a Vektor Holding Kft., amelyek során a Versatile kombájnok néhány típusát próbálhatták ki a gazdálkodók éles, gyakorlati körülmények között. Az Agrofórum a tordasi rendezvényre kísérte el a forgalmazót, ahol megnéztük a Versatile RSM 161 betakarítógépet.

Väderstad innovációk V. - Kopóhegyek

2022. június 29. 20:00

A svéd Väderstad a mezőgéppiac egyik leginnovatívabb gyártója, munkásságát számos újítás, bejegyzett szabadalom fémjelzi. Videósorozatunkban a legfontosabb Väderstad innovációkat mutatjuk be, az ötödik részben a speciális kopóhegyek funkcióját ismerhetik meg a nézők.