Gépinfo
Fizetett tartalom
Gépinfo
Fizetett tartalom

Teleszkópos rakodógéppel lepte meg a mezőgazdaságot a Kubota

Teleszkópos rakodógéppel lepte meg a mezőgazdaságot a Kubota

Agrofórum Online

Két méter alatti magasságával a legalacsonyabb bejáratokon is átfér a japán Kubota teleszkópos rakodógépe, amelyet elsősorban a mezőgazdasági felhasználók részére fejlesztettek.

Éppen a januári AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon ünnepelte a Két-KATA Kft., hogy kereken 10 éve a Kubota márka forgalmazói Magyarországon. A narancssárga gépek tehát nálunk is jól ismertek és népszerűek, de a japán vállalat a közelmúltban egy új szegmensbe is belépett, ami idővel szintén érdekes lehet nálunk is.

A Kubota előrukkolt az első teleszkópos rakodógépével, amely a KTH4815 nevet viseli. A szám – szokás szerint – a maximális emelési magasságra, illetve az emelési kapacitásra utal, az előbbi 4,8 méter, az utóbbi pedig 1,5 tonna.

A kompakt géppel kifejezetten a mezőgazdasági felhasználókat célozzák meg. A mindössze 1,6 méteres szélességgel és 2 méter alatti magassággal rendelkező rakodó számára nem jelentenek akadályt az alacsony bejáratok, és a legszűkebb helyeken is képes fürgén manőverezni.

A meghajtásról a Stage V emissziós normákat teljesítő, 50 LE-s, háromhengeres Kubota D1803 dízelmotor gondoskodik. Az erőforrás keresztirányban helyezkedik el a gép jobb oldalán, a két tengely között. A KTH4815 modell zárt fülkével és védőtetős kivitelben is elérhető lesz.

A hidraulikaszivattyú teljesítménye 81 l/min, a gyorscsatlakozós eszközfelfogatás hidraulikusan működtethető. Kiemelendők még a Carraro tengelyek, valamint a hidrosztatikus Bosch Rexroth hajtás, amely kétféle sebességtartományt biztosít (0–7 km/h és 0–25 km/h). Négykerék-kormányzással a rakodógép külső fordulási sugara mindössze 2,7 méter. A motor 500 órás szervizintervallumokkal rendelkezik.

A H2 Fendt Helios traktor volt a német hidrogénhét sztárja

2024. június 27. 08:40

A hidrogén hasznosítása volt a téma a német hidrogénhéten megrendezett találkozón, amelyen a Fendt két hidrogénmeghajtású traktorral vett részt.

Tárolósátrak, bálabontó-almozó gépek és mobilút a Gravetti kínálatában

2024. június 25. 08:40

A Shelterall sátrak felhasználási lehetősége végtelen, gépbeállóként, takarmány- és vetőmagtárolóként, állatbeállóként egyaránt megfelelnek.

Ha zöldtakarmány-gépeket keres, itt a legszélesebb a kínálat Magyarországon

2024. június 24. 08:40

A Start Agro Kft. a McHale szálastakarmány-gépei mellett a Massey Ferguson zöldtakarmányos gépeit (kaszák, rendképzők, rendterítők) kínálja.

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

2024. június 21. 15:10

A NAK Szántóföldi Napokon a Fendt 620 Vario traktort állították a középpontba, amely Magyarországon a mezőfalvi bemutatón debütált.

8 ok, amiért szeretjük a Kubotát

2021. november 29. 07:05

A Kubota névvel már mindannyian találkoztunk. Nem is csoda, hiszen az építőipari és a mezőgazdasági gépek piacának egyik legnagyobb résztvevője. Sokan már lehet úgy is dolgoztunk a Kubotával, hogy nem is tudtunk róla. Azon felül, hogy hatalmas darabszámmal gyártja a saját márkanévvel fémjelzett gépeit, évente több mint 2 millió dízel motort is a piacra dob. Ezeket a megbízható, strapabíró motorokat pedig számos más olyan gyártó motorháztetői alatt is megtalálhatjuk, melyekről nem is gondolnák.

Japán precízió a magyar gazdaságokban a Kubotával

2022. június 14. 05:36

A Kubotánál tudjuk, hogy az Ön sikeréhez többre van szükség egy erős traktornál.

A Kubota elhozza a japán precíziót a magyar gazdaságokba

2022. október 17. 12:38

A Kubotánál pontosan tudjuk, hogy az Ön sikeréhez többre van szükség egy erős traktornál. Ezért állítottuk össze a japán kiválóság legjobbjait egy termékeket, teljesítményt és szolgáltatásokat magába foglaló, trendmeghatározó rendszerben.

Kubota a nagyok nyomában

2020. február 15. 13:02

Az új traktor gyártásáról egyelőre nincsenek hírek, de kialakításával jelzik, hogy felveszik a versenyt az autonóm traktorokat kialakító Case IH, John Deere és Yanmar cégekkel.