Magágykészítés, vetés és műtrágya-kijuttatás precízen és gyorsan: Lemken Solitair DT

Agrofórum Online

Baranyában tekintettük meg a Lemken új, kompakt tárcsával kombinált, vontatott pneumatikus vetőgépét.

A Solitair DT egy menetben képes talajegyengetésre, valamint a sekély magágy előkészítésére és visszatömörítésére.

Az egyes táblákon a talaj heterogenitásának megfelelően differenciáltan, helyspecifikusan, takarékosan lehet beosztani és kijuttatni a műtrágyát, illetve elvetni a vetőmagot. Ezzel csökkentve a termelési költséget úgy, hogy kihasználjuk a táblák termőképességét.

A Solitair DT a betáplált kijuttatási térkép alapján pontosan, gyorsan, precízen elvégzi ezt a munkát. A nagy munkaszélesség pedig nagy területteljesítmény elérését teszi lehetővé.

A 465 mm átmérőjű homorú tárcsákkal szerelt rövidtárcsaszekció tökéletesen előkészített magágyat hagy maga után. A nagy kapacitású, osztott magtartály lehetővé teszi különböző vetőmagok egyszeri kijuttatását, vagy a műtrágyázással kombinált vetést is, az igényeknek megfelelően.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Öntözés nélkül elképzelhetetlen!

2021. szeptember 17. 11:21

A nyár folyamán rendszeresen öntözték a Kalocsa térségi földeket a helyi gazdálkodók, az aszály miatt enélkül szinte elképzelhetetlen lett volna a termelés. A költségek azonban hatalmasak, aminek enyhítésére Fajsz környékén összefogtak a növénytermesztők, és létrehozták Magyarország egyik legújabb öntözési közösségét.

Mit tegyünk a parlagfű ellen?

04:14

Mit tegyünk a parlagfű ellen?

2024. július 17. 08:40

Az Agrofórum Kiskert keretein belül a házikerti, és kiskerti volumennel rendelkezők számára adunk értékes információkat. A parlagfű a bolygatott területeken megjelenő első gyomnövényfajok egyike. Az idő előrehaladtával egyéb gyomnövények is megjelennek, amelyek elnyomhatják ezt a jelentős egészségügyi kockázattal rendelkező növényt, ugyanakkor nem alapozhatjuk csupán erre az ellene való védekezést. Mit tehetünk? Zsigó György növényorvos válaszol.

Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket - Climate FieldView Mezőfalván

2022. június 14. 17:10

Többek között egy, a magasból impozáns látványt nyújtó, logóval ékesített fajtabemutatóval várta a gazdálkodókat a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon a Bayer. A termelők a szabad területen megismerkedhettek a Dekalb kukoricákkal, de a repcekínálat több képviselője is helyet kapott a kísérleti parcellában.

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

4:41

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

2023. szeptember 20. 09:55

Mit hozott az idei év, és vajon megóvható az almaültetvény a jelenlegi, európai uniós szintű növényvédőszer-hatóanyag kivonások mellett? Hazánkban az Európai Uniós egyéb országokéhoz hasonlóan, szintén szűkül az alma termőterülete, bár sokkal drasztikusabb mértékben: míg az ezredfordulón 42.000 ha volt hazánkban, addig szűk negyed évszázad alatt az almatermő terület megközelítőleg felére, 20.500 ha-ra csökkent.

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

4:53

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

2023. július 7. 17:10

A HARDI idén is közszemlére tárta újdonságait a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-n. A kifejezetten precíziós gazdálkodás számára fejlesztett, új típusú AEON permetezőgép premierjére a kiállításon került sor, az Agroázis-MON Kft. kínálatában.

Väderstad innovációk XI. - Powershoot magtovábbítási rendszer

2023. január 23. 14:54

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk következő részében a Powershoot magtovábbítási rendszert mutatja be Kovács Gábor, területi képviselő.

Tavaszi traktoros munkák Dányon

2021. március 7. 08:50

Március első napjaiban megindultak a kora tavaszi munkálatok a Pest megyei Dány határában is. A tápanyagutánpótlás és a növényvédelem mellett a szántáselmunkálás is esedékes a Baglyas család gazdaságában, így a határban - ha az idő engedi - mostantól nincs megállás.