Aratják a waxy kukoricát Dombóváron – „Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett”

Agrofórum Online

"Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett az adott évvel vagy az adott munkájával, mindig jobbra törekszik" - véli Molnár Dániel, a dombóvári Agrár-Béta Kft. növényorvosa.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Saras gumicsizma és rozsdás talicska? - Megnyílt az OMÉK 2019 kiállítás

03:45

Saras gumicsizma és rozsdás talicska? - Megnyílt az OMÉK 2019 kiállítás

2019. szeptember 27. 11:09

Magyar termékek, helyi ételek, hagyomány és kultúra, mezőgazdaság... A Hungexpo területén csütörtökön nyitotta meg kapuit a magyar vidék és az agrárium fővárosi ünnepe, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, aminek egyik célja, hogy a termelőket, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőit, a falusi hagyományokat megismertesse a budapestiekkel. Négy napig a népzene, a térségi ízek, a helyi termékek lepik el a HUNGEXPOt.

Talajművelés és vetés gyorsan, precízen, hatékonyan – Väderstad szántóföldi bemutató

2024. július 31. 14:10

A svéd Väderstad magyarországi képviselete 1998 óta minden évben megtartja szántóföldi gyakorlati bemutatóját. Olyan hagyomány ez, amit nem lehet megszakítani, a gazdák pedig – a kiemelkedő részvételből következtetve – maguk is várják ezeket a találkozási lehetőségeket.

Lesz elég tápanyag? Hogyan javítsuk a talajainkat? - VulcanAgro tanácsok Mezőfalváról

2022. június 15. 09:07

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is olyan időjárási szélsőségekkel lehet találkozni, amelyeket látva egyértelmű: ahhoz, hogy termelni lehessen, előbb vagy utóbb a gazdálkodóknak talajt kell javítaniuk.

Drónok, gépek és kalászos gabonák - Karintia Jamboree Rábahídvégen

04:12

Drónok, gépek és kalászos gabonák - Karintia Jamboree Rábahídvégen

2019. július 2. 10:18

Rendkívül sikeres, sok termelőt megmozgató Jamboreet tartott a Karintia Kft. Rábahídvégen június elején. A kalászosokra összpontosító szakmai rendezvényen a vasvári székhelyű cég legújabb fajtáival is megismerkedhettek a gazdálkodók.

A talajlakó kártevők felmérése Sipos gazdával

A tavaszi hónapokban a vetések előtt fontos tisztában lenni a talajlakó kártevők jelenlétével. Kikkel állunk szemben és hogyan szemlézhető a jelenlétük a területeinken?

Hajtatott paprikatermesztés az Árpád-Agrár Zrt. üvegházában

05:47

Hajtatott paprikatermesztés az Árpád-Agrár Zrt. üvegházában

2019. március 11. 08:36

Néhány nap, és megkezdődik a paprika szedése az Árpád-Agrár Zrt. szegvári kertészetének 2,5 hektáros üvegházában. A január 10-én ültetett növények a 8., 9. héttől adnak érett zöldséget, amelyek az áruházláncok polcain várják majd a fogyasztókat.

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

01:40

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

2019. február 1. 09:00

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen alkalmazzuk a precíziós gazdálkodás elemeit? Megfelelő szakember és megfelelő partner. Lipták József szerint a Lipták Farm nem teljesítene ilyen jól, ha a KITE Zrt. nem segítené a munkájukat.