Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés – növénykondicionálóval

Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés – növénykondicionálóval

Agrofórum Online

2021-ben 24 fagyos éjszakával kezdett megküzdeniük a gyümölcsfáknak a Kecskemét melletti Kujáni tanyán, ahol a 6 hektáros meggyültetvényben az FMC RhizoMagic növénykondicionálójának köszönhetően a nehéz szezonkezdet ellenére végül szép termést sikerült betakarítani.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

4 dolog, amit nem tudsz a Lemken Juwel ekékről (I.)

2021. július 5. 09:31

Fontos, hasznos és mindenekelőtt érdekes információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Mi lesz a hazai zöldségtermesztéssel?

2020. június 9. 17:11

A csökkenő növényvédő szer paletta, az egyre nagyobb munkaerőhiány, a növekvő előállítási árak miatt eddig is többen feladták már a termesztés ezen formáját. Idén a fagyos, szeles tavasz, valamint a berobbanó COVID-járvány még több termelőt bizonytalanított el. Vajon van még jövő ebben az ágazatban? Merre kell a termelőknek és a termékfejlesztőknek, szaktanácsadóknak venni az irányt, hogy fent tudjanak maradni? Hegedűs Richárddal beszélgettem erről, aki a Seedplus Kft. termékfejlesztő szaktanácsadójaként sok zöldségtermesztő gazdaságot látogat rendszeresen, s mivel maga is gazdálkodik, minden oldalról rálát a szegmenset érintő aktualitásokra.

A legújabb MTZ, a magyarra festett Carraro traktor és a gépkímélő üzemanyag - AGROmashEXPO 2022

2022. február 2. 06:57

Nem nevezhető minden szempontból hagyományosnak a 2022-es AGROmashEXPO, hiszen a koronavírus járvány miatt kevesebb volt a kiállító és a kisebb a terület. De így is voltak érdekességek, például az olasz Carraro két új, különleges grafikával díszített traktora - az egyiken olasz térkép, a másikon pedig a magyar Parlament, a Lánchíd és a Mátyás templom kapott helyet. Bár az AGROmashEXPO-n mindig a gépeké a főszerep, az input, az alkatrész és például az üzemanyag is szerephez jut. Az ANDL Kft. kisgépei mellett például az ASPEN alkilát benzinnel ismertette meg a szakmai közönséget. Míg a hagyományos üzemanyagban nagyjából 100 különböző veszélyes anyag található, addig az 5 éves szavatossággal rendelkező ASPEN 4 és ASPEN 2, tehát a négy és kétütemű motorokhoz ajálott termék jelentősen csökkenti a környezetterhelést, védi a gépkezelők egészségét és magát a gépet is. Belarus traktorok nélkül nincsen agrárkiállítás, így AGROmashEXPO sem. A fehérorosz traktorgyár legújabb típusai a Royal Traktor standján kaptak helyet.

Hódmezővásárhelyi KITE Napok a haladás tükrében

3:00

Hódmezővásárhelyi KITE Napok a haladás tükrében

2023. május 18. 10:14

Idén is sok érdeklődőt vonzott a „Hódmezővásárhelyi KITE Napok” május 4-5 között, mely már hagyománynak számít a cég életében.

Mindegy a traktor színe, ez a rendszer elkészíti a térképeket - Climate FieldView Mezőfalván

2022. június 14. 17:10

Többek között egy, a magasból impozáns látványt nyújtó, logóval ékesített fajtabemutatóval várta a gazdálkodókat a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon a Bayer. A termelők a szabad területen megismerkedhettek a Dekalb kukoricákkal, de a repcekínálat több képviselője is helyet kapott a kísérleti parcellában.

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

06:48

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

2019. június 12. 07:32

A kalászosok aratási szezonja előtt fontos kérdés, hogy hogyan, miként tároljuk a betakarított terményt - különösen, ha azt hosszútávon szeretnénk a raktárban tartani a magasabb felvásárlási árak reményében. A legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk magára a betárolt árut, az mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.