Traktor kellene! De milyen?

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Két-KATA Kft. videósorozatának következő epizódjában az érdeklődők ügyfélvéleményeket láthatnak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Milyen mélyre és mikor vessük az őszi kalászosokat? - Isterra fajtabemutató Kaposváron

2022. augusztus 3. 15:42

Cellule, Basilio, Frenetic... Csak néhány rendkívül népszerű búzafajta, ami helyet kapott az ISTERRA Magyarország kaposvári kísérleti parcellájában, ahol június közepén a hagyományos kalászos bemutató mellett egy technológiai tesztsorozattal is várták a termelőket.

Väderstad innovációk XII. - CrossCutter Knife és CrossCutter Disc

2023. február 15. 14:56

A CrossCutter Disc hullámos tárcsa 470, és 510 mm-es méretben kapható és a CrossCutter Knife forgókéses hengerrel kombinálható.

Az ültetvényeket érintő 2020-as problémák - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 3. rész

2021. február 16. 14:31

Biztatóan indult a tavasz, korán kitavaszodott, beindultak a növények. Viszont sajnos beütöttek a tavaszi fagyok, melyek a gyümölcsök nagy részét elvitték. Ennek ellenére a gyümölcsösöket permetezni kellett, nem termő évben is védeni kell fáinkat.

I. REL-EXPO beszámoló: A Covid is visszaigazolás a kistermelőknek: szükség van rájuk!

2021. július 4. 21:01

2021. június 25-én rendezték meg Gödöllőn az I. REL-Expot. Az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia egy rendhagyó esemény, amelyen olyan szervezetek, cégek mutatkozhattak be, akik segíteni tudják a REL-ben értékesítő termelőket és a velük együttműködésben dolgozó REL segítőket. A kiállítás mellett a SMARTCHAIN „Okos megoldások a rövid ellátási láncokban” HORIZON 2020 kutatás-fejlesztési projekt záró konferenciája zajlott, melyen neves szakértők mondták el tapasztalataikat a témában.

Nagyon nehéz, de szükséges öntözni

2020. július 2. 09:53

Az egyre szárazabb időjárás miatt évről-évre indokoltabbnak tűnik az öntözés, nem véletlen, hogy az 1800 hektáron növénytermesztést és állattenyésztés végző, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderes 2006 Kft. területén 402 hektáron két lineár öntöző berendezéssel, további 482 hektáron pedig öntöződobokkal zajlik a csapadékpótló munka, ami már a kulturnövények kelesztésekor is elengedhetetlen.

Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés - növénykondicionálóval

2021. augusztus 24. 07:29

2021-ben 24 fagyos éjszakával kezdett megküzdeniük a gyümölcsfáknak a Kecskemét melletti Kujáni tanyán, ahol a 6 hektáros meggyültetvényben az FMC RhizoMagic növénykondicionálójának köszönhetően a nehéz szezonkezdet ellenére végül szép termést sikerült betakarítani.

A poloskaszagú szilvadarazsak kártétele

03:14

A poloskaszagú szilvadarazsak kártétele

2024. május 30. 08:50

A poloskaszagú szilvadarazsak két faja is fertőzi szilvafáinkat. A szárnyas kártevő termésérlelés elején, virágzás végén jelenik meg. Korai fertőzés esetén a magház eltűnik, szurokbevonatos üreget hagy maga után.