Amalgerol® Protect Pack – a gombafaló bacik

Amalgerol® Protect Pack – a gombafaló bacik

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Amalgerol® Protect Pack gyűjtőcsomag az Amalgerol® növénykondícionáló készítmény és a Biofil® „B” komponens összecsomagolása. Az Amalgerol® tápanyagot és életteret biztosít a talajbaktériumok számára, amelyek az Amalgerol® kezelés következtében erőteljes szaporodásnak indulnak.

A Biofil® „B” komponens hatóanyaga a Bacillus subtilis baktérium. Ezek a baktériumok a talajból fertőző növényi kórokozókat gátolják, szaporodásukat visszaszorítják. (fuzáriumok, szklerotínia, Aspergillus, Botrytis, Alternaria, Macrophomina, Rhizoctonia). Emellett növényi növekedést serkentő hatásúak. A „B” komponens nem élő baktériumokat, hanem baktérium spórákat tartalmaz. A spórák nagyon ellenállóak, így a termék eltarthatósága hűtés nélkül is 2 év. A vastag sejtfal megvédi a baktériumokat a külső hatásoktól, így ez a baktérium termék keverhető folyékony műtrágyával és növényvédő szerekkel is.

Az Amalgerol® Protect Pack kijuttatható a vetés előtti talajelőkészítéskor a talajra permetezve, ebben az esetben keverhető folyékony műtrágyákkal, vagy vetés után, kelés előtti gyomirtásokkal egy menetben. Használható a növények intenzív növekedési időszakában, a növényekre permetezve. Ha a kijuttatás után nem dolgozzuk be a készítményt a talajba, előnyös a kijuttatást egy csapadékos időszakot megelőzően elvégezni, hogy az eső a készítményeket bemossa a talajba.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így használd és kalibráld a kombájn hozammérőjét - Precíziós gazdálkodás, zabaratás Kunpeszéren

05:33

Így használd és kalibráld a kombájn hozammérőjét - Precíziós gazdálkodás, zabaratás Kunpeszéren

2019. szeptember 2. 09:15

A júliusi, csapadékos időjárás miatt csak néhány nap csúszással tudták megkezdeni a zab aratását Kunpeszéren, az eredmények azonban így is megfelelően alakultak. A 4 tonna feletti hektáronkénti termést a precíziós gazdálkodás alapozta meg az AKG-s területen.

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2:59

Ropogtassunk, de mást, és másképp!

2023. november 7. 15:00

A ,,csipszüzem" szó hallatán olajban sült termékek sejlenek fel előttünk, de a manufaktúrában egy eltérő technológia segítségével, helyi zöldséget felhasználva készítik el ezt a nem mindennapi -valóban kézműves terméket. Ásotthalom környéke homokos vidék, így első sorban zöldségek termesztésére nyílik lehetőség. Így honosodhatott meg a régióban a batáta, vagyis édesburgonya-termesztés is, és itt zajlott az 'Ásotthalom 12' fajta nemesítése is, amely többek között a termékek alapjául szolgál.

A növényvédő szerek alternatívája? - Növényélettan és termésbiztonság - Agrofórum kerekasztal 2. rész

2020. március 5. 05:48

Növényélettannal a termésbiztonság szolgálatában. Ezzel a címmel tartott kerekasztal beszélgetést az Agrofórum a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A fórumszínpadon a szakértők számos lényeges információra felhívták a figyelmet.

Borsó vetőmag-előállítás profi technológiával - szélsőségek között is

2022. június 7. 12:14

Május végén szépen virágzott a borsó a 900 hektáron hagyományos szántóföldi növényeket termesztő Gergely Farm egyik tábláján. A Borsod megyei Gesztely térségében működő agrárvállalatnál majdnem két évtizede foglalkoznak zöldborsó vetőmag-előállítással. Mivel a kultúra kifejezetten jövedelmező, és a búza előveteményének is kiváló, így a technológiára évről évre különösen nagy figyelmet fordítanak.

A magyar gazda nem a táj ellensége - kompromisszum szükséges a helyes vízgazdálkodáshoz

2023. január 11. 09:38

A 2022-es aszályos nyár bebizonyította, hogy gyors cselekvésre van szükség, ha az eddig megszokott életformánkat szeretnénk megtartani, és ennek egyik legfontosabb része, hogy szakmai alapon a vizet vissza kell engedni a tájba. Ezt Szolláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke fejtette ki a Tiszatáj Közalapítvány novemberi, vízgazdálkodással foglalkozó konferenciáján, amit jelentős érdeklődés mellett a kesznyéteni Szamárháti látogatóközpontban rendeztek meg.

Élet a 7700-asok után - Bemutatjuk a Massey Ferguson 7S traktorszériát

2022. augusztus 24. 18:01

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Milyen aratásra számíthatunk idén? - Gazdálkodókat kérdeztünk Mezőfalván

03:14

Milyen aratásra számíthatunk idén? - Gazdálkodókat kérdeztünk Mezőfalván

2019. június 12. 07:30

Gazdálkodókat kérdeztünk a NAK Szántóföldi Napokon, hogy milyen aratást várnak.

Väderstad innovációk II. - Horizontális összecsukási módszer

2022. február 25. 10:49

A munkagépek szállítási és munkahelyzetbe állításának sajátos módját a Väderstad alkalmazta először. A Rollex és Rexius hengerek mellett a vontatott Carrier rövidtárcsák, valamint a RexiusTwin nehéz szántáselmunkáló eszköz szállítási helyzetbe állítása is a horizontális összecsukási módszerrel történik.