4 dolog, amit nem tudsz a Lemken Juwel ekékről (I.)

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Fontos, hasznos és mindenekelőtt érdekes információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Műfenyőt vagy igazit? - Így készül a karácsonyfa

2020. december 21. 10:43

Csodálatos képet festett december elején a havas táj Zala megyében, ahol már javában tart a karácsonyfának való fenyők kitermelése az ültetvényekből. Ahogy számos településen, úgy például Surdon is rengeteg család foglalkozik a dísznövény-termesztés ezen különleges ágával, de a Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészeténél is komoly hagyományai vannak a karácsonyfa-telep fenntartható, környezettudatos kezelésének.

Rothad a paradicsom csúcsa

05:29

Rothad a paradicsom csúcsa

2024. szeptember 9. 09:10

A paradicsom csúcsrothadása egy jelentős élettani problémának tekinthető. A kalciumhiányból eredő csúcsfoltossággal ebben a fázisban mit tehetünk? Erre a kérdésre Hertelendy Péter válaszol majd nekünk.

Debrecenben tudományos kísérlet igazolja a lombtrágyák termésnövelő hatását

2022. június 21. 09:49

Május első napjaiban szépen sorolt a kukorica a Debreceni Egyetem Látóképi kísérleti telepén, ahol többek között a Natur Agro lombtrágyáinak hatékonyságát vizsgálják a kutatók a legkiválóbb és legnépszerűbb nemesítőházak hibridjein.

A bio burgonyatermesztés gyakorlati titkai

2021. november 19. 15:16

Virágzó napraforgó, szépen fejlődő káposzta, és hamarosan piacra kerülő burgonya. Ráadásul mindez ökológiai szemlélettel termesztve. Hajdúhadházon vagyunk, Erdődi Imre 30 hektáros gazdaságában, ahol 2000 óta gyűlnek a biós tapasztalatok számos növénykultúra kapcsán. A zöldségterület jelenleg 4 hektár, bár volt ennek a duplája is, amikor sütőtökkel is foglalkoztak. Most többek között sárgarépa, zeller, póréhagyma, káposzta, paradicsom, paprika, fűszerpaprika és burgonya terem. Utóbbi jellemzően gabona után kerül a földbe, de a káposzta elővetemény sem ritka. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a burgonya öntözhető parcellákon legyen, ez mindenképpen befolyásolja a vetésforgót.

Gondolatok és javaslatok a műtrágya-válság idején

2021. november 29. 11:28

A termelőknek át kell gondolniuk a gazdálkodási módszereiket, és változtatásra van szükségük. A világpiac változásai - a koronavírus miatti keresletcsökkenés- majd keresletnövekedés, az alapanyag-hiány, az energiaár-növekedés ezúttal rákényszerítheti a gazdálkodókat, hogy új útra léphessenek.

Hányféle pisztrángfaj él hazánkban?

10:03

Hányféle pisztrángfaj él hazánkban?

2024. augusztus 14. 10:40

Talán nincsen még egy olyan halfaj, amely tartása, tenyésztése nagyobb odafigyelést igényelne, mint a pisztrángé. De nem is egy halfajról van szó: hazánkban több pisztrángfaj tenyésztésével is foglalkoznak. Ezúttal, eltekintve a növénytermesztési témakörtől, tovább bővítjük a hazai állattenyésztés remekeiről szóló videóink körét: fókuszban a pisztrángtenyésztés.